Bukti! Abby Abadi tidak pernah lagi mencukur kening

LIHAT soalan yang berulang kali terpaksa dijawab oleh Abby Abadi berhubung isu kening yang dimainkan oleh blogger Umno sebelum ini.

Blogger Umno menulis di blog-blog mereka mendakwa kononnya Abby Abadi masih melakukan perbuatan yang diharamkan Allah iaitu mencukur kening meskipun beliau sudah berhijrah dan bertudung.Minggu lalu ReJaM© bersama #TeamAbbyAbadi dan Jingga 13 ada menganjurkan satu program berbuka puasa dan santai bersama Abby Abadi di Shah Alam, kami juga sempat menunaikan solat Maghrib, Isyak dan Teraweh bersama-sama.

Selepas selesai program, ReJaM© sempat berborak panjang dengan pelakon watak Inspektor Aliza dalam Gerak Khas itu di salah sebuah kedai mamak di Shah Alam.

Apa yang ingin disampaikan di sini ialah, dari pemerhatian ReJaM© dengan mata kepala sendiri, kening kak Abby Abadi agak tinggi dan kelihatan seperti dicukur, namun jika diperhatikan dari dekat jelas kelihatan ia sebenarnya tidak.

Boleh dilihat jelas terdapat bulu-bulu halus di tepi kening beliau yang menunjukkan ia tidak dicukur. Jika sebelum ini Kak Abby mungkin mencukur kening, namun kini dia tidak lagi melakukan perkara yang dilarang Allah itu.

Sebagai bukti, di bawah ini ReJaM© kongsikan gambar yang ReJaM© ambil sendiri ketika di program Iftar bersama beliau di Shah Alam minggu lalu. Perhatikan kening beliau dalam gambar-gambar berikut.Gambar berikut pula diambil ketika kami bersantai bersama Abby Abadi di kedai mamak sekitar Shah Alam minggu lalu. Perhatikan juga kening beliau.Isu ini dilihat agak keanak-anakan untuk dijawab, namun ReJaM© rasakan perlu dijawab bagi menangkis tomahan dan fitnah yang dilemparkan oleh blogger-blogger Umno dan laman hiburan yang cuba mencetuskan kontroversi.

Walaupun dah dijawab berulang kali, cybertrooper Umno terus juga mainkan isu kening ini berulang-ulang terutama di facebook dan twitter untuk mencetuskan kekeliruan.

ReJaM© "Harap tiada lagi orang tanya isu sama berulang-ulang..."

Post a Comment

Previous Post Next Post

iklan