Gambar Najib Razak dihilangkan (crop) dalam Akhbar Brunei

SOSOK Perdana Menteri Malaysia, Dato Seri Najib Tun Razak yang bergambar dengan barisan ketua negara-negara lain di Persidangan APEC baru-baru ini dipulaukan atau dihilangkan daripada salah satu akhbar tempatan negara Brunei.

Najib merupakan satu-satunya ketua negara yang dihilangkan (crop) daripada barisan 21 ketua-ketua negara yang menghadiri persidangan itu. Perkara ini menjadi bualan hangat di media sosial.


Tindakan menghilangkan gambar Najib itu nampak memang sengaja dilakukan oleh akhbar tersebut. Jika dilihat sebelah kiri gambar dalam keratan akhbar itu terdapat ruang kosong yang besar tetapi gambar badan Najib kena potong (crop) separuh badan hanya nampak bahu sahaja.Najib Nazak dikenali seluruh dunia sebagai pemimpin kleptokrasi (pemimpin perompak) selepas terkait dengan skandal 1MDB yang kini sedang melalui pendakwaan di banyak negara. Maka memang wajarlah pemimpin seperti ini dipulaukan kerana beliau memang sudah tidak layak lagi menjadi perdana menteri.

Post a comment

10 Comments

 1. Apa sudah jadi dengan Malaysia tanah air ku orang melayu..Pemimpin No 1 kita jadi sasaran diluar negara ??????? MOHON DATO SERI JAMAL JAMBAN untuk buat demontrasi BERSIH 8 di dalam negara bermula dari negeri Johor dan diseluruh luar negara yang kita terpalit dengan fitnah... ada berani !!!

  ReplyDelete
 2. Jamal Jamban rasenye tiada Masaelah.Pokoknye Ongkos Masyukkk Bunga kira Lain.Najibtuya Bisa MemBantu.

  ReplyDelete
 3. Najib menduduki kerusi no 1 dalam senarai pariah dunia

  ReplyDelete
 4. "Aku peduli apa..janji masyukk" bugis

  ReplyDelete
 5. Jamal Jamban kasi duit je semua ok. Suruh makan taik pun dia makan ... takder hal punya.

  ReplyDelete
 6. Wah!. Ini wisma putra kena buat bantahan ni. Memalukan pshlawan bugis pujaan Jamal pak tongko.

  ReplyDelete
 7. Memang patut di buang...sbb bg sial pada mereka. "Kok" takda utk ngaku salah sendiri .

  ReplyDelete
 8. "HID,BAGI AKU TUDUNG KE,KAIN KE APE-APE JE"
  "EH!!NAPE JIB,MEROYAN KE?"
  "MALU AHHH..ADUISSSS"

  ReplyDelete
 9. Satu dunia dah reject najib. Tinggal berapa kerat melayu pemakan dedak dan melayu duduk bawah tempurung yg masih sokong dia.

  ReplyDelete
 10. dapigs are dirty ,ugly and greedy animals...why you blind with their bad and hidden agendas?

  ReplyDelete

Anda boleh tulis apa sahaja dalam ruangan komen ini (ini blog yang menjunjung demokrasi), tetapi anda juga perlu bertanggung jawab atas setiap tulisan anda