Peguam kata Najib mangsa konspirasi Jho Low

PEGUAM Datuk Seri Najib Razak, dilapor mendakwa anak guamnya itu adalah mangsa kepada konspirasi 'Jho Low' ahli perniagaan berbangsa cina yang kini dalam buruan pihak berkuasa.

Shafee Abdullah

"Kami tahu anak guam kami (Najib) tidak bersalah sebab anak guam kami adalah mangsa. Saya berani katakan beliau adalah mangsa kepada konspirasi Jho Low dan rakan-rakan," katanya kepada wartawan di kompleks Mahkamah Kuala Lumpur."Jadi berilah dia peluang. kamu perlu buktikan bahawa dia adalah sebahagian daripada konspirasi Jho Low," tambahnya.

Sebelum itu semasa perbicaraan kes rasuah Najib melibatkan wang berjumlah RM42 juta dalam akaun bank peribadinya, pihak pembelaan meminta rekod komunikasi antara Jho Low dan pegawai AmBank, Joanna Yu Ging Ping yang telah dirampas oleh pegawai penyiasat dari Bank Negara Malaysia (BNM).

"Komunikasi itu akan menunjukkan sama ada Najib bersubahat dalam jenayah itu ataupun tidak,""Dia telah diperdaya. Dia adalah mangsa dan bukan seorang tertuduh," kata Muhammad Shafee lagi merujuk kepada Ahli Parlimen Pekan itu.

Katanya, transkrip komunikasi itu akan mendedahkan sekiranya Najib terlibat dengan arahan-arahan transaksi bank melibatkan akaun-akaun di AmBank dan sumber duit itu."Jika dia bukan sebahagian darinya, dia tidak terlibat, bagaimana anda boleh kata sama ada dia tahu tentang sumber duit itu?"

"Sebab itulah kami mahu komunikasi itu," katanya.

Itu kata peguam Najib, dia boleh kata apa saja untuk membela anak guamnya kerana dia dibayar untuk itu.

Namun dia dan Najib tak boleh menafikan fakta bahawa Najib sudah berbelanja sakan duit RM42 juta yang diterima dalam akaun peribadinya itu.Antara perbelanjaan yang direkodkan ialah, mengubah suai kediaman mewahnya di Langgak Duta, menabur duit untuk kempen politik BN, dan bershopping sakan di Hawaii sampai RM500,000.

Selain itu Najib juga dilaporkan telah memindahkan sebanyak RM10 juta dari wang itu, kedalam sebuah lagi akaun peribadinya yang lain.Di bawah ini butiran tersebut dalam bentuk infografik yang disediakan oleh sumber berita Sinar Harian.

Najib Shopping

32 Comments

 1. Betul pun ckp . YAB TS Muhammad Shafee Abdullah terCINTA kami ni! Tak logik betul tak boleh cari si JHO LOW ni, yg. BAPA dia TOKEY geng DAP BANGKAI ANJING-mahathir KERALA!! Bahkan KAPAL Equanimity jho low, yg. diTIPU kononnya berkaitan dgn. IMDB; pun boleh diJUAL sewenangnya oleh rejim PH BANGKAI ANJING PENIPU yg. mcm. LANUN ni!

  Dan APA KEJADAHnya, si SPRM/PEGUAM NEGARA PARIA BANGKAI2 ANJING ni dpt. ‘MAKLUMAT2‘ dr. blog PENJAJAH betina omputih PELACUR Zionis MOSSAD-SOROS/CIA dr. ‘Sarawak‘ Report PENIPU tu serta media PENIPU Wall Street Journal, yg. diMILIKI oleh PEROMPAK/PERASUAH ZIONIS, Rupert Murdoch, yg. dgn. geng ROTHSCHILD dia, telah MEROMPAK minyak/gas SYRIA dan PALESTIN?!! BANGSAT betul!! PUNYAlah nak MENIPU psl. YAB DS Najib terCINTA kami, dan IMDB/SRC sampai begitu KEJI sekali - sdgkan kita tahu yg. si PEGUAM NEGARA PARIA BANGKAI ANJING dan syukri HOMO/SPRM tak guna tu juga mmg. PENIPU2/PENJENAYAH2 habis2an!!

  Lihat di -

  1. https://www.malaysia-today.net/2016/12/05/the-worlds-biggest-media-conspiracy-by-george-soros-clare-rewcastle-and-dr-mahathir-to-destroy-najib-1mdb-and-kadem-al-qubaisi/

  The world’s biggest media conspiracy by George Soros, Clare Rewcastle and Dr. Mahathir to destroy Najib, 1MDB and Kadem Al Qubaisi

  By THE THIRD FORCE

  Malaysia Today
  Last updated Dec 9, 2016;

  2. http://landdestroyer.blogspot.com/2015/08/us-vs-china-us-mobs-seek-to-overthrow.html

  US vs China: US-Backed Mobs Seek to Overthrow Malaysian Government

  Tony Cartalucci

  Land Destroyer
  August 24, 2015;

  3. https://journal-neo.org/2018/09/02/washington-post-covers-up-us-meddling-in-malaysia/

  Washington Post Covers Up US Meddling in Malaysia

  Tony Cartalucci

  New Eastern Outlook
  02.09.18;

  4. https://williamblum.org/chapters/rogue-state/trojan-horse-the-national-endowment-for-democracy

  Trojan Horse: The National Endowment for Democracy: This is a chapter from Rogue State: A Guide to the World’s Only Superpower

  by William Blum ;

  5. https://www.globalresearch.ca/the-national-endowment-for-democracy-ned-is-now-officially-undesirable-in-russia/5468215

  The National Endowment for Democracy (NED) is Now Officially “Undesirable” in Russia,

  By F. William Engdahl

  Global Research
  August 10, 2015;

  6. https://journal-neo.org/2018/07/20/how-us-influence-is-co-opting-malaysias-governance/

  How US Influence is Co-Opting Malaysia’s Governance Joseph Thomas

  New Eastern Outlook
  20.07.2018;

  7. .https://www.investopedia.com/ask/answers/111215/who-actually-owns-wall-street-journal.asp

  Who actually owns the Wall Street Journal?

  By Justin Walton

  Investopedia com
  Updated Nov 12, 2015; dan di -

  8. https://www.counterpunch.org/2015/03/27/rupert-murdoch-and-the-israeli-genie/

  Rupert Murdoch and the Israeli Genie

  by Michael Dickinson

  Counterpunch
  March 27, 2015.

  ReplyDelete
 2. Mmg. si PEGUAM NEGARA PARIA BANGKAI ANJING dan syukri HOMO/SPRM tak guna tu mmg. PENIPU2/PENJENAYAH2 habis2an, bahkan kes GUAN ENG BANGKAI ANJING dan pemimpin2 DAP BANGKAI ANJING lain dlm. KES RASU-AH/PENGGUBAHAN WANG HARAM yg. $BERPULUH BILLION dlm. Kes TEROWONG PP, secara RAHSIA, dah diTUTUP secara HARAM, oleh PEGUAM oleh PEGUAM NEGARA PARIA BANGKAI ANJING/syukri HOMO/SPRM PENIPU2 ni!! Dan nak harap buka kes2 ROMPAKAN/RASUAH/PENGGUBAHAN WANG HARAM yg. $BERATUS BILLION oleh mahathir-daim dan Anwar HOMO, jangan haraplah!!

  SEBENARnya PENIPUAN terhadap HUTANG NEGARA dan KES2 PENIPU terhdp. 1MDB/SRC, dan pemimpin AGUNG Orang Asal Islam/Melayu kami, mantan PM/PRESIDEN UMNO amat GEMILANG kami, YAB DS Mohd. Najib Tun abd. Razak terCINTA kami - oleh si PENDATANG guan eng DAP BANGKAI ANJING DAP PEROMPAK/PERASUAH/PENIPU - adalah juga bertujuan utk. MEROMPAK Aset2 $BERZILLION umat ISLAM dan bangsa BUMIPUTERA kami, terutamanya pelaburan2 HARTANAH2 amat BERNILAI spt. TH, MAS, KHAZANAH, PETRONAS, LTAT (ATM), KTMB, ECRL, MARA, RISDA, FELDA dsbnya!!

  Tgk. juga si PERASUAH PARIA Ikan Bilis-geng guan eng BANGKAI ANJING DAP BANGKAI ANJING homo jijik ZIONIS ISrael ni, yg. juga dijadikan KAMBING HITAM oleh si PEGUAM NEGARA PENIPU BANGKAI ANJING itu, dlm. kes TEROWONG bawah laut PP, yg. $BERPULUH BILLION tu!!! Sdgkan kes PERASUAH2/PENGGUBAHAN2 WANG HARAM oleh si IKAN2 JERUNG paling TAMAK, guan eng dan geng2 DAP PERASUAH lain dlm. SKANDAL ni terus diTUTUP!! Dahlah tu, si PEGUAM NEGARA PARIA PENIPU BANGKAI ANJING itu, terus cuba MENUTUP kes2 RASUAH/PENGGUBAHAN2 WANG HARAM oleh guan eng dan geng IKAN BILIS India dia ni, dgn. cuba MENGELIRUkan dan MENIPU rakyat, dgn. hanya MENDAKWA si Perasuah IKAN BILIS PARIA tu, di bawah AKTA PENIPUAN yg. HUKUMANnya amat RINGAN dan tanpa perlu membayar DENDA 5X RASUAH, BUKANnya bawah jenayah RASUAH/PENGGUBAHAN WANG HARAM dlm. kes Terowong PP ni (maknanya si PERASUAH PARIA ni boleh menyimpan wang RASUAH $19 JUTA dia itu) - lihat di

  1. https://www.malaysia-today.net/2019/04/08/penang-undersea-tunnel-corruption-scandal-tommy-thomas-is-proving-to-be-a-bigger-crook-than-guan-eng/

  Penang Undersea Tunnel Corruption Scandal: Tommy Thomas is proving to be a bigger crook than Guan Eng

  By Raja Petra Kamarudin

  Malaysia Today
  Last updated Apr 8, 2019;

  2. http://sabahkini2.com/en/news/1812/rasuah-rm19-juta-tetapi-hanya-dituduh-menipu-zarul-consortium-zenith/view

  Rasuah RM19 juta tetapi hanya dituduh Menipu Zarul Consortium Zenith

  By SabahKini2
  Apr 03, 2019; dan di

  3. https://mykmu.net/2019/04/09/kes-terowong-penerima-didakwa-pemberi-tidak-pula-didakwa/

  Kes terowong : Penerima didakwa, pemberi tidak pula didakwa.

  Oleh rhg

  MYKMU
  April 9, 2019.

  4. https://www.malaysia-today.net/2019/04/17/macc-declares-no-corruption-involved-in-penang-undersea-tunnel-project/

  MACC declares no corruption involved in Penang Undersea Tunnel project

  By MT Webmaster

  Malaysia Today
  On Apr 17, 2019;

  5. https://www.malaysia-today.net/2019/04/15/what-about-the-rm400-billion-that-malaysia-lost-since-1980/

  What about the RM400 billion that Malaysia lost since 1980?

  By Raja Petra Kamarudin

  Malaysia Today
  Last updated Apr 15, 2019; dan di

  6. https://www.malaysia-today.net/2017/10/13/mahathirs-rm160-billion-banking-empire/

  Mahathir’s RM160 billion banking empire

  Raja Petra Kamaruddin

  Malaysia Today
  Oct 20, 2017;

  Maka, si PENJAJAH/PENGGANAS/PEROMPAK/PERASUAH/PENIPU DAP bangkai ANJING spesis BINATANG homo jijik ZIONIS ISrael dan PEGUAM NEGARA PARIA BANGKAI ANJING ni - mmg. dah mengANJING KURAPkan habis2an syukri HOMO/SPRM KULIT2 ANJING tu!!

  ReplyDelete
 3. Macamana Cina Gemok lebih pintar dari Najib. Selain sebagai PM yang terbaikt bermacam-macam skandal dan kaki penipu .. Boleh jadi mangsa Cina Gemok

  Nak tipu Ketua Negara memerlukan satu kumpulan yang besar yang berpengalaman atau pakar dalam berbagai bidang...

  Sebagai Ketua Negara, Najib memiliki bermacam-macam pasukan dan individu yang berurus dengan Najib perlu melalui beberapa proses bermula berbincang dengan pembantu Najib

  Ini bukan kes Mak Cik Eton kena tipu main kutu...

  ReplyDelete
  Replies
  1. ChinaDAPigs...

   Delete
  2. Mahathir di antara 100 pemimpin dunia yang berpengaruh ..

   Najib Raja Kelepet terkenal di dunia..

   Anwar pemimpin yang di hormati di dunia ..

   Hadi Lobai putar belit tersohor seluruh alam

   Delete
  3. Sapa tak kenal Nuar Al Juburi....PELIWAT terkenal!!!

   Delete
 4. Kena tipu pe bendanye? Najib buat sume keputusan sendiri dijamin oleh kerajaan malaysia tanpa bincang dgn menteri2 atau ahli parlimen/kabinet. Najib proposed pada Najib, Najib sain Najib luluskan macam duit rakyat tu bapak dia punya. Yg percaya Shafee & Najib ni sume org umno bodoh yg kebanyakannya org2 kg. Depa ni ada masalah/defect kat otak, mata, telinga dan hati.

  ReplyDelete
  Replies
  1. ADA AKU KESAH!!!

   Delete
  2. Anon 10:44 ko x kisah sebab ko org indon kot..ntah2 bangla

   Delete
  3. AKU ORANG NUAR AL JUBURI...

   Delete
 5. Saya teraniaya ....Tuan Hakim.....Hehehekikikihahahakahkahkah

  ReplyDelete
 6. ...itulah yang dikatakan 'habis pandai' seseorang itu, ketololannya pasti terjelma juga akhirnya.
  Ada akai pikiaq, bukan mungkiaq.

  ReplyDelete
 7. Pendapat peguam tu kalau boleh dijadikan undang2 best juga. Contoh kaldai dadah tidak boleh didakwa kerana mengaku tidak mengetahui apa barang dalam beg yang diupah untuk menghantarnya ke distinasi. Kedua kalau kita pinjam motor kawan yang tiada road tax apabila ditahan polis atau jpj kita akan kata saya tidak tahu motor ini tiada road tax, tuan motor itu tidak beri tahu saya, kalau diberi tahu pun saya akan menapikannya. Lu fikirlah sendiri.

  ReplyDelete
 8. Jadi yg boslu kata tak kenal jho low dulu ngape. Paria tu jugak cakap yg najib jadi mangsa jho low dan kengkawan dia. Buka riza aziz tu kawan jho low ke. Betul kata P.Ramli. kamu tau yg cina dap, eh silap. Cina tu gemok, pendek, hodoh dan penipu. Yg kamu bijak pandai boleh kena tipu tu krnape. Kamu yg boslu, silap lagi. Kamu yg bangang... Yg bodoh pengampu bos lu. Member kenyang cekik juta2. Yg macai murahan dpt la puluh2 . Tu pun bos bos. Sejak kalah hari tu, makin sasau aku tgk. Lebih2 dah join ajaran sesat ni. Mencarut dan takbir boleh disatukan menurut kata ulama. Tipu pun boleh. Jgn takut. Kunci syurga kami pegang. Kat ayurga nanti ade ahli umnopas je... Satu dunia masuk neraka pasal pas takde kat sana...

  ReplyDelete
 9. YA LAH TU!!!! kah kah kah
  Melayu UMNO boleh la tipu - Uninformed Malays No Otak....

  ReplyDelete
 10. Habislah kesaksian palsu pihak pendakwaan kali ini. Silap haribulan anda2 yang memberi cerita2 palsu akan meringkok dalam penjara disebabkan kesaksian palsu anda sendiri. Bila kena penjara nanti anda akan dibuang kerja dan tiada lagi mendapat pencen. Tuan2 anda juga yang selamat menikmati gaji puluhan ribu ringgit.

  ReplyDelete
  Replies
  1. 135. O ye who believe! stand out firmly for justice, as witnesses to Allah, even as against yourselves, or your parents, or your kin, and whether it be (against) rich or poor: for Allah can best protect both. Follow not the lusts (of your hearts), lest ye swerve, and if ye distort (justice) or decline to do justice, verily Allah is well- acquainted with all that ye do.

   An-nisa 135

   Delete
  2. MARI KITA SAMA-SAMA NAYNI LAGU TELOWONG...

   Delete
 11. Kleptocracy - a government or state in which those in power exploit national resources and steal

  Jho lo ada power ka? Yg ada power cuma najib.
  Macai2 yg tak faham BI pergi belajar lg.

  ReplyDelete
  Replies
  1. AIYA...INI CINA GEMUK PUN SUSAH MAHU TANGKAP MA...

   Delete
 12. Di Indonesia ada watak jahat Ahok yang dipenjara kerana menghina agama, di Thailand bekas PM dan adiknya kini menjadi buruan pihak mahkamah disana kerana lari dari hukuman penjara. Kini kedua2nya menjadikan negara2 yang melindungi penjenayah2 sebagai safe haven mereka. Mereka bebas bergerak ke Hong Kong dan Singapura? Bergitu juga di Malaysia yang mana kerajaannya melindungi penjenayah bernama Jo Lo? Sehingga kini beliau tidak lagi ditangkap walaupun mempunyai assess antarabangsa untuk menangkapnya? Kesemua anak2 cina diatas telah merosakkan nama baik negara masing2...

  ReplyDelete
  Replies
  1. INI ANAK CINA GEMUK SUDAH MENYOLOK MASOK TELOWONG ...MANA BOLEH JUMPA MA...

   Delete
  2. Kalau PAS dan Lobai ramai-ramai buat solat hajat .. Bukan setakat keluar ... terus dia serah diri...

   Kerana nak jaga dan bela nasib kawan tak kan lah PAS yang buat Solat Hajat

   Delete
  3. Anak Cina...buat apa nak solat hajat!!!

   Delete
 13. Banyak kesaksian palsu dalam kes ini sebagaimana banyaknya kesaksian2 palsu dalam kes pembunuhan M Adib. Harap mereka2 yang memberi kesaksian palsu dapat didakwa dan dipenjarakan...

  ReplyDelete
 14. Najib jadi mangsa Jho Loh... Berapa orang yang jadi mangsa Najib?

  Tentera Pencen. Peneroka. Penjawat Awam. Semua termasuk anak muda dan anak dalam perut. Kerana kebodohan PM kesayangan Hadi.

  Yang betul-betul jadi mangsa di tipu oleh PAS pula ialah Ramli.

  Kedudukan PAS sama lah dengan Jho Low... Satu memperdaya kan Najib dan satu lagi menipu saudara sendiri yang menyelematkan pemimpin Islam.  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi si PENYAMAQ2 BANGKAI ANJING HOMO rasis PENIPU & KAKI FITNAH DAPembunuh Zionis, TAK habis2 nak mengHINA dan MENIPU psl. pemimpin AGUNG Orang Asal Islam/Melayu kami, mantan PM/PRESIDEN UMNO mat GEMILANG, YAB DS Mohd. Najib Tun Abd. Razak terCINTA kami - tak pula lu TERLALAK kenapa si BANGSAT2 mahathir-daim/kit siang-guan eng BANGKAI2 ANJING DAP si BANGKAI ANJING homo jijik ZIONIS ISrael ni asyik TAK nak MENYAMAN akan Reggie Jessy Rithaudeen dan YM Raja Petra Al Haj Ibni Raja Kamarudin terCINTA kami ni aaahhh - kalau berita2 kes2 RASUAH/PENGGUBAHAN WANG HARAM depa TAK benaq??!! PENAKUT nak MAMPOS!!

   Itulah, mana PDRM Komersial dan syukri HOMO/SPRM amat BANGSAT tu dan PEGUAM NEGARA PENIPU bangkaiANJING homo JIJIK tu?!! Lihat di -

   1. What about the RM400 billion that Malaysia lost since 1980?

   By Raja Petra Kamarudin; dan di

   Malaysia Today
   Last updated Apr 15, 2019; dan di -

   2. Penang Undersea Tunnel Corruption Scandal: Tommy Thomas is proving to be a bigger crook than Guan Eng

   By Raja Petra Kamarudin

   Malaysia Today
   Last updated Apr 8, 2019.

   Delete

Post a Comment

Previous Post Next Post

iklan