Loading...

Ahmad Maslan dan Shahrir Samad dihadapkan ke mahkamah esok

KETUA Bahagian Umno Johor Baharu, Tan Sri Shahrir Abd Samad dan Ahli Parlimen Pontian Datuk Seri Ahmad Maslan akan dihadapkan ke mahkamah esok untuk berdepan tuduhan di bawah Akta Anti Pengubahan Wang Haram, Pembiayaan Keganasan dan Aktiviti Haram 2001.

Ahmad Maslan

Menurut Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia, SPRM, Shahrir akan berdepan dengan satu tuduhan sementara Ahmad Maslan akan didakwa dengan dua pertuduhan.

Kedua-dua mereka akan dituduh di Mahkamah Syesen Kuala Lumpur pada hari selasa 21 Januari 2020 (esok).

"SPRM telah mengarahkan untuk meneruskan pertuduhan terhadap Shahrir dan Ahmad Maslan,"

SPRM telah menahan Shahrir, yang juga merupakan bekas Ahli Parlimen Johor Bahru pada jam 11.22 am manakala Ahmad Maslan telah ditahan pada jam 10.10 am ketika tiba di ibu pejabat SPRM sebelum pihak pendakwa menyiapkan persediaan terakhir bagi mendakwa mereka.

Kedua-dua mereka kemudiannya dibebaskan.

Post a Comment

9 Comments

 1. sila dakwa parpukari babi sekali! bukan saja wang 1mdb dia makan, wang hasil lendir pun dia sapu sekali! celaka sungguh parpukari!

  ReplyDelete
 2. orang sabah patutnya beramai-ramai melempang papagomo anjing kurap tu!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Org2 sabah patut humban balik keturunan serta waris sultan bangang sulu tu balik filipina.
   Belum jadi warganegara dah nak tunjuk samseng.

   Humban sekali mangkuk tua yg bapak projek bagi ic free kpd pati sabah suatu ketika dulu. Orgnya masih hidup dan tengah kencing muka2 macai semburit.
   Harap maklum...

   Delete
 3. Bangang dah gagal disembunyikan lagi.
  Tipah koyak sewel lupa kes 1mdb masih dlm perbicaraan. Sukati dia nak petik nama siapa yg dpt wang 1mdb.Betul ker wang 1mdb pon tak pasti.

  Patut sangat KERAjaan semburit makin teruk dihina angkara beruk2 bangang yg masih lagi berpolitik dan lupa mrk adalah KERA.xxx.

  Tipah koyak tak nak heret sekali piee kiram apdal ker?
  Kan tipah koyak pernah mendedahkan penyelewengan jutaan ringgit ke akaun 'isteri' no2 piee bedal suatu ketika dahulu.

  Harap berintegriti sikit agar tak kena kutuk dan jika mati pon tak teruk kena soal malaikat angkara jadi munafik.

  Kim salam dgn mangkuk tua kaki fitnah yg dah sedar raykat makin benci dan cuba nak mintak nyawa dgn pas. Semoga cepat lepaskan jwtn dan sedar kerusi peeM tu diisytiharkan sementara yea....
  Kalau cerdik sikit...bubar jer parlimen sblm teruk dihina sementara kubur belum kata mari!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. parpukari sedang meroyan gila talak! kah! kah! kah!

   Delete
 4. sila bubarkan umno yang dah tak guna tu dulu. menyemak aje. sakit mata pandang! rasa nak lempang adalah!

  ReplyDelete
 5. Wah ! lepas nie ahmad maslan bolehlah tunjuk skil memasak dia dalam penjara!!!! resipi mee hun goreng ke bang? KAH! KAH! KAH!

  ReplyDelete
 6. Saya Anita dari Malaysia tetapi saya tinggal di Indonesia, saya mencurahkan waktu saya di sini karena janji yang saya berikan kepada Ny. Deborah Avant yang kebetulan adalah Allah mengirim pemberi pinjaman online dan saya berdoa kepada Allah untuk memberkati dia hari ini. Tolong izinkan kami mengambil pinjaman dari sesama orang Indonesia.

  Beberapa bulan yang lalu saya melihat komentar yang diposting oleh seorang wanita bernama Nesty Binti Steven dan bagaimana dia telah scammed meminta pinjaman online, menurut dia sebelum ALLAH mengarahkannya ke Mrs. Deborah Avant.
  Email: (avantloanson@gmail.com)
  WhatsApp: +6281334785906

  Saya memutuskan untuk menghubungi Steven Nesty Binti untuk mengkonfirmasi apakah itu benar dan untuk membimbing saya tentang cara mendapatkan pinjaman dari Nyonya Deborah, dia mengatakan kepada saya untuk menghubungi Lady. Saya bersikeras bahwa dia harus memberi tahu saya proses dan kriteria, katanya sangat mudah dari Ny. DEBORAH, yang perlu saya lakukan adalah menghubunginya, mengisi formulir dan mengirimkannya kepadanya, mengirimnya scan identitas saya. kartu, kemudian mendaftar dengan perusahaan setelah itu saya akan mendapatkan pinjaman saya. . Lalu saya bertanya kepadanya, bagaimana Anda mendapatkan pinjaman Anda? Dia menjawab itu semua yang telah dia lakukan, yang sangat mengejutkan.

  Saya menghubungi Mrs. Deborah Avant dan saya mengikuti instruksi dengan hati-hati, saya memenuhi persyaratan mereka dan pinjaman saya disetujui, tetapi sebelum pinjaman dipindahkan ke akun saya, saya diminta membuat janji untuk membagikan kabar baik tentang Mrs. DEBORAH AVANT dan itulah mengapa Anda melihat posting ini hari ini sebagai kejutan terbesar saya, saya menerima pinjaman saya sebesar Rp400.000.000,00. Jadi saya menyarankan semua orang yang mencari sumber tepercaya untuk mendapatkan pinjaman untuk menghubungi Mrs. DEBORAH AVANT via
  email: (avantloanson@gmail.com) atau
  WhatsApp: +6281334785906
  untuk mendapatkan pinjaman yang dijamin, Anda juga dapat menghubungi saya di Email saya: (lansamanita@gmail.com)

  ReplyDelete

 7. W/A:::::::::::::::::::::::::+62 81617 547 646
  Tel:::::::::::::::::::::::::::+62 81617 547 646:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  e_mail::::::::::::::::::::[aditya.aulia139@gmail.com]
  :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  Nama saya Aditya Aulia saya mengalami trauma keuangan karena saya ditipu dan ditipu oleh banyak perusahaan pinjaman online dan saya pikir tidak ada yang baik bisa keluar dari transaksi online tapi semua keraguan saya segera dibawa untuk beristirahat saat teman saya mengenalkan saya. untuk Ibu pada awalnya saya pikir itu masih akan menjadi permainan bore yang sama saya harus memaksa diri untuk mengikuti semua proses karena mereka sampai pada kejutan terbesar saya setelah memenuhi semua persyaratan karena permintaan oleh proses saya bisa mendapatkan pinjaman sebesar 350jt di rekening Bank Central Asia (BCA) saya saat saya waspada di telepon saya, saya tidak pernah mempercayainya, agaknya saya bergegas ke Bank untuk memastikan bahwa memang benar ibu kontak sekarang mengalami terobosan pemanasan jantung dalam kehidupan finansial Anda melalui apakah itu atau apakah kamu ingin mengkonfirmasi dari saya? Anda bisa menghubungi saya melalui surat saya: {aditya.aulia139@gmail.com} dan juga Anda bisa menghubungi perusahaan ISKANDAR LESTARI LOAN COMPANY via: {mail:iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com}
  ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  COMPANY:ISKANDAR LESTARI LOAN COMPANY
  W/A:::::(+44) 7480 729811
  Tel....:::(+44) 7480 729811
  e_mail:::[iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]
  https://wordpress.com/view/iskandarlestari.wordpress.com

  ReplyDelete

Anda boleh tulis apa sahaja dalam ruangan komen ini (ini blog yang menjunjung demokrasi), tetapi anda juga perlu bertanggung jawab atas setiap tulisan anda