Sunday

Halang guru komen politik tindakan tidak demokratik


KENYATAAN Pengarah Pelajaran Johor, Mohd Nor Ghani bahawa guru besar dan guru di negeri itu tidak dibenarkan mengeluarkan kenyataan mengkritik kerajaan di facebook adalah tindakan tidak demokratik.

"Dahulu, golongan inilah yang paling ramai masuk politik. Tujuan mereka hanya mahu berkhidmat untuk masyarakat.

"Namun sekarang jika menyokong dan berpihak kepada Pakatan, ia dihalang. Ini berat sebelah," kata ketua penyelaras Jingga 13, Fariz Musa kepada Keadilandaily.

Semalam, Pengarah Pelajaran Johor, Mohd Nor Ghani dalam sebuah forum pendidikan mengingatkan guru besar dan guru di negeri ini supaya tidak mengeluarkan kenyataan mengkritik kerajaan di Facebook.

Ia kononnya bagi mengelakkan mempengaruhi pelajar dan mengelak dari mencipta 'masalah untuk diri sendiri'.

Lapor Sin Chew Daily hari ini, Jabatan Pelajaran Negeri Johor akan membentuk pasukan khas dan memantau kandungan yang dimuat naik di laman Facebook atau sosial mereka.

"Sepatutnya beliau bersikap lebih profesional. Lupakah beliau bahawa golongan guru lah yang bakal mencorak anak-anak murid?

"Bila guru tidak lagi bebas mengkritik, maka kualiti seorang guru itu merosot dan ini terkesan kepada anak muridnya," kata Fariz yang juga merupakan bekas guru.

Sumber: http://www.keadilandaily.com/?p=53963


214 comments

«Oldest   ‹Older   1 – 200 of 214   Newer›   Newest»

mana macai porno nih.lambatnye...g jaga lembu nfc ker.....

Guru berpolitik dalam facebook mana boleh ini macam ..hehe , nanti guru kata hantu raya ramai undi bn dalam facebook anak murid pon percaya , anak saya yang sekolah tadika itu pon ada ekaun facebook , budak kecik tak boleh terdedah terlalu awal dengan politik , guru berpolitik masa umno dulu lain ceritalah , masa itu facebook belom ada lagi ....hehehe

Kau nak jaga lembu pagi pagi buta ini pergilah ...hehe

Nak post blog lain kali buat la kajian, guru dlu dn skarang bebeza, guru dulu dibenar bepolitik sbab nak menaikkan semangat anak bangsa menentang penjajah, paling aktif guru2 melayu sebab sayangkn tanah melayu, kita dah merdeka pun jadi guru2 buat la kerja mendidik anak bangsa, xpyah la nak berpolitik krana politik Malaysia skrang politik pecah belah.

Jaga lembu pun xpe, jgn jaga babi dap, ko tak jaga babi hri ni?

Guru spatutnya bsifat neutral, biar lah anak murid yg tentukan masa depan dia sndiri, adalah lebih baik mendidik ank murid dgn ilmu agama dripada ilmu politik.

guru sokong umno,baru betul. .....apa lagi guru nak...!!

apa lg cina mau~utusan porno

Guru yang berpolitik dalam Facebook dan menyokong pembangkang memang guru bangang tiada otak. Guru sepatutnya mengajar dan mendidik anak murid menyokong Umno. Jangan jadi guru pengkhianat!

X dak sapa nak halang guru beepolitik.
Dengan syarat jangan berpolitik dalam sekolah.
Kat luar politik lah sepuas hati
Jangan libatkan murid2 sekolah
Mereka ini sepatutnya dididik dengan pelajaran itu tugas guru
Amanah dengan tugas yang di beri supaya gaji yang kita makan anak beranak halal dimakan.

Tugas guru adalah mendidik dn mengajar perlu brsifat neutral..biarkn anak murid akn menterjemahkn apa yg difikirkn sepatutnya di peti undi waktu pru nti ...kita semua yg mengundi selama ini mgundi mgikut apa yg kita mahukn tnpa perlu paksaan..

MILO SUAM NI COPY PASTE JE SEJAK2 NI..DH TAKDA IDEA KE? MALU LAH JD CYBER TROOPER UTK PR MCM NI, BAGILAH ULASAN/SUMBER SENDIRI UTK BUAT ARTIKEL..HAMPEHHH LH BLOG NI AKAN DATANG."!!!!

guru pun manusia jgk.politik malaysia dah jd banglasia

Kalau politik setakat pandai nak salahkan orang, tapi diri sendiri tak betul, elok diabaikan saja.

Mendidik satu tugas mulia tapi kalau anak murid tak patuh undang2 dan terbaring di jalan ... pasti negara ini hancur

umno yg menghancurkan menybabkan mereka berbaring dan terbaring.

Yang di Selanngor, penang & Kelantan tu umno BN kan pembangkang tpi ramai gk guru yg sokong!
Camne plak tuh?
Klau sorg ustaz d tanya oleh muridnya hal hudud yg wajib d tegakan d Mlysia & ustaz tu menyangah dasar kerajaan BN yg menolak hudud, adakah ustaz tu bersalah ats nama menentang dasar kerajaan?
Jika sorg profesor tu berhujah bhwa GST tu kelak menyusahkan rakyat berlawanan dgn dasr krjaan BN yg tetap akn mlksanakan GST, adakah profesor tu d angap petualang negara??
Jika sorg guru besar meyakini seiring nada akhbar Utusan Mlysia "apa lagi cina mau" adkh tak terkesan dasar 1 Mlysia kerajaan BN??
Bukan kah GB tu petualang krajaan jgak? Klu krjaan betul x perlu la nk pantau2 FB! Guru bkan manusia bengap & statik!
Sekat fb,
ain platform dlm media sosial maya banyak lgi!!
Usah nk bodohkan rkyat laaaaa...
Sekat fb dgn hrapan tiada guru brpolitik hnya mngabiskan boreh je!

guru bkn robot.ada hak bpolitik spt org lain

Betul tu.. subjek sejarah form 3 byk papar isu2 politik...

Aku seorang guru...politik aku mudah...ajar anak murid utk tolong bangsa...agama dan negara.Jgn gadai maruah bangsa...jgn jadi gay...jgn jadi lesbian..jgn sokong lgbt..jaga maruah diri..
Klu mrk besar nanti...jgn jadi pemimpin kencing rakyat..jgn rasuah..jgn gadai agama...jgn jadi pelacur agama...
Sayangkan keluarga...bangsa...negara...jadi wira negara...jgn jadi lanun kpd negara...
Aku bangga menjadi seorang guru...

Tima kseh kepada kamu.kalau betul kamu seorang guru.
Kalau dua2 salah kita balun

Apasal macai PR pulak senyap ni.. Sibuk halau babi masuk kandang ke?

Guru sepatutnya mendidik murid2 supaya jgn jd barua dan macai omno..kalau guru sokong omno maka lingkuplah masa dpn murid2..x caya tgk contoh macai omno yg trbukti bodo..x tau brfikir..yg tau demo benda lawak terkinja2 tergedik2..itulah asuhan omno kpd macainya..agama jauh skali..ceramah di msjid halang..konsert x pa..siap jemput k pop lg..mcm tu la cara didikan omno..x heran la bila budak bsar jd macai..yg tau maki hamun n mencarut..pemimpin korap tp macai sngup mati.peranan guru mendidik supaya lahir generasi mampu brfikir bkn bodo mcm macai..ini smua fakta..tgk la anak muda hasil asuhan omno..jd apa?terkinja2.lawan guru..smpai sesetengah x tau agama..apa ni..nak pikat anak muda kena buat konsert..knp x haramkan trus..ganti dgn program ilmiah mcm pr buat..baru lahir generasi cemerlang..bkn jd macai bodo..trus kan usaha cikgu..didik kearah kebaikan dari dipengaruhi omno laknatulah...

xsemua guru jd macai porno

kalau porno takut sgt guru sokong pembgkang.buat satu akta guru dlarang bpolitik dan diharamkan mengundi...boley ke

Aku guru ..ajar anak murid aku hormat pemimpin negara tak kesah pr atau bn...jgn jadi bangsat kepada negara...salah ajar ko bawaklah nasib ko dlm lubang kubur...
Hormat pemimpin yg ikhlas dgn kerja...bukan pemimpin yg hanya bawak anak bangsa di jln raya...
Hidup mesti ikhlas supaya kubur kita luas dan selasa bukan terhimpit mcm penipu bangsa...itu kata2 dan amanat aku sbg pengajar...
Didik mrk dgn nilai dan akhlak yg mulia...hormat org tua..hormat sesiapa shj wlpun org itu penipu bangsa..biar hidup dlm maruah..jgn maruah kita dihina dan dibangsatkan oleh org lain...
Aku selalu pesan...jika kamu jadi pemimpin negara...berbaktilah kpd agama..bangsa dan negara...jgn jadi petualang bangsa...kerana aku percaya...ilmu baik yg aku sampaikan akan membantu aku di alam barkah...

Halal lah bro itu bukan duit umno pun bro itu duit rakyat

Kalau guru kempen dalam sekolah bukan budak boleh mengundi pun.

Yang dia politik pada guru jugak.
Dalam menyampaikan berita apa salah ya semua pun politik.

Dulu zaman sebelum merdeka inilah cara melayu jadi kuat, dengan penyampaian.

Kene faham apa yang kerajaan takut bila semua channel penyampaian dihalang???

Apa guna semua media disekat umpana zaman penjajahan dahulu.
Bukan nya orang bincang tentang gulingkan kerajaan tapi just berpolitik.

Office kerajaan pun sama menteri datang melawat mintak sokongan adakah itu tak salah bila masuk pejabat penjawat awam dan mintak undi.

Macam mana pulak guru yang di panggil dengar ceramah politik dan juga penjawat awam yang lain???

Kenapa bila umno buat semua tak apa contoh di universiti.
Kenapa puteri umno boleh masuk???

Agak2 lah ini pun tak nampak

Babi dicuri macai umno.. nak 'babi Q' lepas balik karaoke

Kena sebijik haaaaaa. Ha padan muka. Terbaik anin 21:19. Cikgu yg terbaik

aku juga seorang guru.aku brpesan pd muridku pertama sekali jaga iman.kedua hormati ibubapa.ketiga amanah.dan banyak lagi.aku didik murid aku supaya jangan jd hamba pada puak yg menegakan penipuan.jgn jd bodoh dlm memilih pemimpin.jgn pilih pemimpin yg hanya turun menoreh getah masa PRU sahaja.jgn pilih pemimpin yg jelas membuat isyarat lucah.jgn pilih pemimpin yg sukahati memukul rakyat.jgn pilih pemimpin yg membuat 2set undang undang.jgn pilih pemimpin yg suka membazir duit rakyat.dan yang penting jgn pilih pemimpin ngaku Islam tp menghina Islam.

geli nye hati.dok komen benda yg sama ok plak.disangka koman org nampak tapi koman sendiri biasak.

betul tu.nanti guru kata umno tipu dlm perjuangan menuntut kemerdekaan pun susah jadi nye.dulu guru bole lah berpolitik sokong umno sebab masa rakyat melayu kekampungan.tp sekarang guru pulak kekampungan.itu pun jika masih sokong rumah biru.

Aku John jo aku jugak ada anak murid.

Aku tak ajar anak,murid aku dengan mengatakan UMNO segalanya bagi melayu aku ajar anak murid aku semua milik Allah bukan milik UMNO.

Anak murid aku bijak semua tahu umno bermasalah.
Aku didik anak murid aku untuk berani tak kira apa bangsa pun musuh tu kalau dah berdepan pasti tumbang.

Aku tak didik anak melayu anak murid aku sekadar diam bila tgk pemimpin negara haloba.

Aku ajar jangan jadi bangsat, dan jangan mudah percaya utusan.

Anak murid aku faham perjuagan menentang umno adalah menentang korupsi dan pecah amanah.

Ini yang macai umno tak faham.
Bukan umno itu masalah tapi yang mentadbir umno.

Sebab tu orang tua kat kampung pun jadi bodoh sebab boleh keluar ucapan kalau takde umno tak tahu melayu nak makan apa.

Tapi bangsa macam ni yang umno suka, semua macai punya kerja tipu dan fitnah.

Ps kenapa tak tangkap aja Anwar kalau korang tuduh dia pasal dulu tu.
Dah kata syak jadi sila lah tangkap.

Atau ia fitnah macam biasa nak bagi rakyat takut, inilah mainan umno.
Macai umno memang tak nampak harap kau jadi cikgu tapi bodoh tak guna jugak.

Kau didik dan lahirlah macai2 macam kau jugak

oooo PPJ tak bagi guru mengkritik kerajaan melalui facebook.kritik kot sumber lain boleh kut.minoriti cuba bersuara majoriti.apa yg Inchik PPJ takutkan nie?

Anon 20:07

Susah nak halau semua kebanyakan dah masuk dalam ni serang blog milosuam

Aik jo baru masuk
2k3 hari ni pi mana
Lari dari jawab isu panas ker
X pa masih panas lagi
Aper citernya kata puak pakatan telus mulus

Sampai hari ni x dak sapa jawab cikgu bad cakap kat sapa bangkai yekkk
Yalah dia penat2 guling2 atas jalan raya dpa dh angkat sumpah
Macam sesumpah yerk.

John jo katanya puaka pakatan haramhadah ni telus mulus tak dak

Rasuah

Menipu

Pecah amanah

Atauu kaki songlap

Isyarat lucah ????? ITU KO PERBESARKAN

Buat2 lucah samapai masuk dalam you tube

Ko tak nasehatkan kerr kt anak murid ko supaya jangan buat macam tu??????

Ko ada x ajar anak murid ko supaya cakap benar jangan suka menipu

jangan guling2 atas jalan raya ..perbuatan itu meebahaya nnt kena langgar mampos....

Jangan tahan keretapi sedang bergerak nnt kena langgar hancur badan

Manusia tak sempurna bro ada gigi sakit kita cabut lah gigi tu.

Bukan kita cabut semua gigi kita ada.

Masalah dengan umno korup dan rosak terlalu banyak.
Berbau dah mulut tu.
Terlalu banyak penipuan yang dihalalkan.
Terlalu banyak fitnah yang dihalalkan.

Ini masalah umno korupsi dan salah guna kuasa yang banyak.
Dan semua lepas terlepas dan dilepaskan.

Tgk aja isu calon wanita macam dah takde orang lain sama aja dua kali lima calon tu.

Betul jangan ajar orang cakap pasal jubur asyik buat fitnah.

Jangan tuduh orang sebagai dalang kes sulu..
Kalau dia salah apasal tak tangkap aja.
Dari korang dok cite dalam blog lah apa lah ini lah kata dok tabur fitnah and propaganda.

Bab macam ni korang memang jaguh..
Nak bergaduh pelbagai memang kerja korang.
Fitnah memang pandai lah bab nak takutkan orang memang kerja korang.

Bab hasut memang kerja umno.
Tuduh macam2 habuk pun takde

tahniah.tidak dnafikan majöriti para guru2 skrg menyokong pakatan.

Pakatan haramjadahpun banyak busuknya
Baru semalam jenice lee bagi tahu ada samsengdalam dap.per citer
Ada samseng rupanyerr
Dalam pkr pun ada kaki penipu
Dalam dap pun ada kaki pecah amanah
Aku ingat puaka ko semua maksum
Aduyaiiii
Sama jer .. x yah cKap orang lain lah ....

Yang banyak buat filem porno adalah dari puak haramjadah ko lah
Anin2100
Jangan kupa tengoj kat youtube yerkkk...

Tak cakap pasal guru sokong pembangkang lah
Bodoh bingai
Orang cakap dalam sekolah menghasud murid yang baru kenal dunia dengan pilitik haranjadah ko tu
Banyak guru pun penyokong pembangkang.x ada masaalah pun
Pokitik jt kuarlah dalam pentas ceramah.

Pengundi hantu..
Pengundi bangla
Hantu black out
Pengundi 2 kali
Itu bukan tipu ker?????
Baca merdeka online baru tahu sapa kaki penipu
Saman lah jusoff kalla
Ada bran......
Tuduh macam2 habuk pun x dak..yilek pocikkk
Orang bodoh bolehlah kelentong
Baru2 ni keluar plak
Dh kena hukum penjara dan sebat pun ada
Pecah amanah
Menipu
Per citer...
Ingat kan tulus mulu and maksom sama jer 2×5

Mmg betul jo bukan duit umno dan x dak sapa cakap duir umno cuma ko jer yang cakap
Duit tu duit rakyat....
Guru dibayar gaji untuk mengajar dan mendidik anak bangsa supaya pandai dan berjaya
Tp kalau x yerpesong dengan mengajar politik adu domba fitnah oada murid2 yang baru mengenal dunia
Bukan kah ittu ttidak amanah dalam menjalankan tugas yang diamanahkan untukmemberi pelajaran pada murid2??????
Oecah amanah gak namanya tu...

berani kerana benar jgk tkut dgn lembu2 nfc yg sedang berkubang

Oh yang guru kau cakap tak amanah yang umno guna tv milik rakyat, apa cerita pulak.

Tu apa cerita amanah ke??
Kempen untuk parti politik...
Kalau guru sokong umno takkan ada isu punya tak payah bising lah macai oiiii

Asal umno semua boleh pakatan pun rakyat jugak jangan ingat umno aja rakyat.

Umno ditugas tadbir negara bukan makan duit negara kumpul harta.
Jangan jadi bodoh.

Tu jer ker puaka haramjadah boleh jawab

Hahahaha lu cara tulis macam,mental pun ada...
Kira kau nak ajak sokong umno ke???

Macam nilah bro semua dah bentang kat parlimen..
Korang cakap kat parlimen cakap aja boleh..
Bukti semua ada lah bro tak payah pusing..

Orang yang ic buat di Sabah Sarawak tempat mengundi di Selangor..

Ada 60ribu pengundi Sabah yang tak dapat dikenal pasti...
Ini statement SPR.

Apa lagi kau nak pusing
Pengundi hantu pun dah jawab cuma kau aja bodoh still tanya berulang kali.

Naik,bosan menjawab bro spr sendiri keluar borang 10a sebab orang lain dah undi bagi pihak,nya.

Ini semua bukti kalau macai bengap memang tak faham.

Sebab dia cakap tu pada sesiapa saja pun boleh jadi...

Ni nak kritik Anwar ke tak kisah bro, itu perjuagan samm, takde masalah boleh kritik.

Semua pun ok aja.
Dia cakap atas pejuangan dia, atas apa yang dia perjuangkan.

Semua ada pejuagan and matlamat.

Macam,umno matlamat ialah kumpul harta and dapat projek.
Itu sebab sokong umno.

Tak pun jadi macai, serang blog orang itu pun matlamat jugak.
Walau jadi macai makan duit rakyat.
Asal perut kenyang lu pun buat

Samm ada perjugan and pemimpin pakatan ada pejuagan.

As simple as that.

Oh ada soalan,jugak yang tak dijawab..
Betul ke dakwaan bala pasal minah mongol,tu tak berjawab pun

Lah hahaha

Kau ni memang jenis tak,bijak kan??

Bila mahathir kata dah lama umno tak bagi orang bijak masuk...

Apa komen kau ye???

Kau usaha keras nak orang sokong umnokan bro hahahaha
Kelakar gila aku tgk
Pelik dah menang tapi hidup macam terdesak nak sokongan

Bagi tahu mp,korang 4 tahun lagi jangan lupa lawat rakyat bila dekat kempen and panggil paper tau...
Sebab yang sokong umno confirm percaya sebab kebodohan dalam,diri didik umno

Sebab korang tak pernah jawab...

Still sokong
Kalau pakatan buat korang kecoh

Ini kerja macai kaki propa

Hahahaha
Dah dapat gaji belum bang takut tak makan family lu nanti kalau umno takde.

Ada lagi isu tak jawab royalti minyak hak Kelantan bila nak bagi...

Apa komen anon 0815
Perlu bagi tak???

Tang mana ko kara pakatan tu
Yang tidor sebantal mimpi lain2 tu
Itu bukan pakatan tu
Itu namanya pakat2 tan.lpas pakat balun
Tu maksud ko
Dalam harakah ke keadilan dialy ke ada masuk berita pak jusof kalla ke????
Itu ko kata puaka ko telus???
Bodoh piang

Kalau dia betul kenapa lari keluar negara
Bila balik naik pentas pakatan buat ceramah
Ada dengar tak ada puak2 yang mahu jumpa keluarga sirul
1147@john jo
Bagaimana pula bapak jusof kalla
Dngar kata puak kamu kata dusta dan di bayar
Apalah ko ni kalau kena puak ko semua dusta dan di bayar
Samanlah pak jusof kalla
Ada berani.????????

1150@john jo
Aikkk spin lagi ko aku kata jangan spin ko spin gak
Jawablah kata puak2 puaka ko maksum x ada
Rasuah
Kroni
Penipu
Pecah amanah
Dh ada bukti dan dijatuhkan hukuman
Aku tanya ada ke x ada???? Jawablah
Sbb ko pandai kata orang lain .
Keluarga sendiri sembunyikan???????

Orang x suruh pun ko sokong umno
Cuma nak bg tahu ko jangan kata orang lain tak betul
SedNgkan puak ko lagi teruk
Cakap pakai air liur semua orang boleh tp bukti x ada
Black out
Pengundi bangla
Mana mana mana
Agak aku lah puak ko ni mmg kaki penipu kot
Sapa yang bodoh dab di perbodohkan
Macam mana ko kata samm kata bangkai dh angkat sumpah boleh kena pada sesiapa
Samm perjuangkan utk sapa banghal...
Bukankah puak ko yang x mahu angkat sumpah.dan telah pun angkat sumpah
Macam sesumpah
Jawab lah bangkai tu ditujukan pada seiapa?

Aku nak tahu gak pasal apa petisyen dari puak ko tidak ada pasal
Pengundi bangla????
Isu black out?????
Pengundi 2 kali???
Yang ada pasal dakwat kekal jer
Aku tanya jer sbb satu dunia dh puak2 ko cakap pasal benda ni.tp x dak habuk pun x dak...
Atau puak ko saja jer menipu pada penyokong tegar

Gaji aku kerajaan bayar bkn umno
Tp ko masi x jawab kata puak2 ko maksum ttak ada rasuah kroni penipu kaki pecah amanah gengster
Jawablah........
Pasal 2 ke 3 haei ni macam2 kuar berita puak ko ni yang hangat
Kenapa x jawab

gaji umno serta macai porno dibayar oleh rakyat

kemudian menteri2 guna duit rakyat beli hotel2 mewah kasi lembu nfc duduk situ.hehehe

1403 dan 1407
Aku rasa ko ni orang sama
Dan aku rasa cikgu bad cakap bangkai ni termasuk dngn ko sekali ni..
Cikgu bad dh tahu dh kena kencing
Ko jer yg x tahu lagi cian kt ko ni

kes nfc sape plak kene kencing yek.haha

'Bangkai' ditujukan khas utk -anon0815

dakwat kekal yg mgunakan pewarna makanan tu rsnya bkn kencing kot.hahaha...

Bila sebut lembu nfc....seronok sakan...
Bila gay kaki jubor tak dpt jadi pm.....meroyan sakan...

Guru sekolah cina hasut anak murid mrk utk benci melayu kita diam...sebab kita mmg hamba dan kuli cina pendatang....

Respect cikgu bard....ko bangkaikan penipu bangsa kita...tahniah!!

Guru sejati tak akan mghasut anak bangsa jadi bangsat....terpulang dari sumber mana mrk dpt...jika bertanya kita tolong jawab....

1515 aku rasa ko lah bangkai yang palung hina sekali yang pernah mak bapak ko lahirkan atas dinia ni

Ini lah kebangangan kau spin sana sini tapi still degil nak tunjuk hang bodoh jugak

Tv 1 dan 2 hak rakyat lah, harakah memang hak parti pas suka hati lah nak bubuh apa pun.

Cuma bab amanah yang hang kecoh tadi tu lah bodohhhhhhh nak mampus betul macai ni.

Jusof kalla tahu ke tak dakwat memang terpadam???

Annuar memang menang undi popular tapi pernah ke Anwar kata dia ialah pm????
Pernah ke dia kata kerajaan sebenar ialah pakatan rakyat???

Setahu aku tak pernah and Anwar faham akan sistem yang ada.

Hang dok ulang jusof kalla tu pun Point apa hang nak kata???
Pasal dakwat kekal???
Spr sendiri mengaku tak kekal bukan Anwar and pakatan aja...
Hang ni bodoh benar spr pun mengaku dakwat tak kekal lah bengong..

Hahahaha

Bodoh punya macai benda mudah pun tak nampak

aku pun guru gak delete 2 July 2013 at 17:54

aku ajar anak murid aku jgn buat isyarat lucah mcm mb pantai timur dan yg terbaru nazri.mcm takder maruah.aku ajar anak murid aku supaya tentang penipuan dan penindasan.aku ckp kat dia jika keretapi tu dibawa oleh bapak munafikun cuma rosakan landasan je.buatpe jadi bodoh tahan ketapi tu.tak tau le pulak kut cikgu cikgi juak biru ajar cam tu.guling guling atas jlnraya raser nye sampai saat ni takder yg meninggal pun.tengok tengok tpt la.aku ajar kan pada murid ku supaya berakal agar tidak mudah dimanupulasikan oleh juak munafikun

Anon 12:37

Wah kalau benda pasal pakatan dengar aja kau terus percaya..
Hahahaha

Bayar apa... Hang pun kata dengar kata, hang pun tak tahu cerita apa2

Bab royalti minyak tak jawab???
Bab pkfz rak jawab,
Bab tipu dalam paper harga kereta tak jawab??
Bab mrr2 tak jawab
Bab beli senjata harga 3 kali ganda tak jawab.

Hahahaha
Asal pakatan semua benar
Kecoh lah lu macai.

Mamat tu lari sebab kene ugut lah bengong.
Apa punya macai lah.
Bila dia kata ada bukti apasal polis tak bagi keterangan.
Dan dia pergi luar negara kau ingat kerajaan tak tahu ke???

Kenapa rekod imigresen minah mongol boleh takde bro???
Polis ada guna c4 ke???

Kenapa yang dikatakan bersalah suruh tangkap orang yang arahkan dia, sebab dia ikut arahan???

Jawab bro lama dah benda2 hang spin
Jawab bro

Pasal,apa jadi masa pilihan raya semua dah ada report polis and petisyen apa lagi yang kau bangang tak faham???

Semua. Akan dibawa kat mahkamah.

Bn pun kata spr tipu kenapa???
Kejap spr Telus kejap bantah apa cerita???

Ada report polis???
Ada bukti ke???

Bukan kita tapi UMNO,
Cina genting kaya
Cina scomi kaya
Pkfz cina kaya
Perwaja steel cina

Saham,felda dijual kat bursa kau ingat cina tak,boleh beli???

Siapa yang punca semua ni???
Apa lagi macai tak nampak

kah.kah.kah.kah.ngaku pun kerajaan tu bkn nyer umno.jika sedar bagus ler tu.PR ni telus.pecahamanah buat masa nie tiada hukuman.dr umno banyak ler.gangster plak buat mase ni takde Pemuda Tahan Lasak dr PR.dari umno ader ler.his...nape ye abis je PRU nie Selangor tiada plak masalah air.kat Pekan dah ader air ker.

Soalan sama berkali2 dari macai bodoh yang tak faham

Sebab daftar pengundi tak boleh dicabar bodohhhh ini kerajaan dah buat undang2

Bangla undi tak salah sebab ada kad pengenalan bodoh.....
Apa guna bantah, tak akan menang pun.

Pengundi dua kali berlaku, bukti borang 10a yang dikeluarkan.
Tapi bilangan nya itu.

Benda berlaku tapi ini kes mahkamah kita fight mana yang jelas nyata boleh menang

Yang kau sebut itu semua, adalah ketaktelusan spr

Apa komen kau spr tak dapat kesan 60ribu pengundi di Sabah sahaja????

Apa komen kau bila badan dilantik kerajaan kesan lebih dari seribu kes dalam satu alamat ada 50nama pengundi

Kali seribu kes dah 50ribu

Yang seribu kes lagi pada satu alamat ada lebih seratus pengundi berdaftar pada alamat sama

Jumlah 100000 lebih pengundi.

Ini badan yang dilantik kerajaan
Cuba komen sikit???

Macam mana pulak dengan yang tak daftar nama boleh didaftar and undi kat negeri lain tu, siapa daftar and macam mana boleh pindah negeri???

Jawab cai, kau panggil, cik kalla jawb sekali pun tak apa.

Hahahaha berita mana keluar bro
Bukan dua tiga hari aja berhari2 keluar sepanjang tahun semua hangat aja.
Hahahahaha

Scope,ucapan gangster tu bro...
Hang ni serious bodoh lah hahahaha

Gangster dia bunuh???
Gangster apa,bro cuba hang baca balik paper kesayangan percuma hang tu.

Gangster apa???
Apa perbuatan???
Apakah???

Com on hang baca hang lebih tahu lah hehehehe

Kerajaan bayar???
Hang penjawat awam ke cai???

Unit propa ke???
Rakyat bayar, kerja hang apa cai??
Backup orang besar umno ka???

Cai cai hidup ni tuhan bagi semua dari tuhan cai bukan dari umno tau

Sumpah laknat lah bro,
Hang berani tuduh tak berani sumpah laknat hang dok sebut.
Macam hang pulak yang dok check,jubo sepul tu.

Hang jadi berani sikit jangan tulis aja hang sumpah laknat kata memang Anwar liwat apa susah.

Ppj baru kenal fb kot... Ala outdated nye pakcik!!! Byk lagi saluran lew... Kalau org bebetol nak... Xpyh la nak spy sgt ... Byr gaji sekodeng fb je ... Senang sgt keje... Ada kosong lg tak pakcik ppj???

PAS PUNYA TAHALOL SIYASI OK TAK DALAM PAKATAN RAKYAT , KALAU TAK OK DI OK KAN JUGA ...HEHE , APA YANG PASTI PAS SEMAKIN MEROSOT .

Umno tanpa mca dan mic pon boleh perintah malaysia , bukan macam parti pas mintak nyawa dengan dap , aku kalau tulis panjang panjang terok parti pas kena belasah ni , mana tahalol siyasinya ? Pas bahlol ada la..

umno la......

Takbir itu tak salah , tapi jangan nampak macam riak pulak ! takbir itu bukan milik pas , semua orang islam boleh takbir !

Ye takbir milik semua apasal hang tak takbir???
Hangpa dok hidup umno hidup,umno.

Hang angkat jari satu hang sebut satu Malaysia.

Hang buat lah islamik,
Mana gi islam,hadhari???
Mana pergi semua tu.
Bawak lah takbir semua orang islam dalam umno sebut lah takbir mana pun kita agungkan Allah.

Hang dok agungkan umno buat apa.
Berkumpul ramai2 puji umno buat apa

SEBAB ITU KITA BAGI PIHAK UMNO TERJAH BLOK MILO INI ! NAK UBAH PRESEPSI DIA ORANG TERHADAP UMNO , NAK UBAH MENTALITI PUAK PUAK NI BUKAN SENANG , KENA BERSABAR DAN AMBIL MASA ..HEHE

Biar lah nak kerjasama dengan siapa pun buat masa ni bukan dengan umno apa kisah.

Tunggu kes mahkamah aja bro.
Now pakatan doa aja.

Pas pun cina sokong
Dap pun melayu sokong syukur semua bersatu dalam barisan semua nya perkauman.

Belum boleh nak bersatu ini kegagalan umno.
Sibuk cari harta.

Macai bawahan dok terpengaruh

Syukur bro semua kaum menentang umno termasuk melayu.

Umno sudah tak releven asyik takutkan melayu isu perkauman bila pilihan raya mesti naik.

Ini kerja umno, hangpa,kononnya pejuang melayu chottttt podaahhhh

Yup macam,soi lek hina islam sebab pas dengan dap pas marah suruh mintak maaf

Umno dok diam sebab parti komponen yang tak ok di okkan jugak.

Lepas tu nak panggil diri pejuang melayu,dan islam hahahaha umno kelakar.

Yang aku tgk,merosot adalah kerusi parlimen bn sebenarnya hahahaha

And bilangan undi dah tak menyebelahi kerajaan bn.

In due time bro umno akan hilang

Kenapa SiBahalol tu kata PAS bahalol ?

yeah...termasuk hari merdeka pun nk boh umno sekali....nk heboh gtau rakyat yg umno la byk jasa...puih...bangkai kapal terbang zaman british dalam hutan tebal gov kerah askar p cari....siap heboh kt paper........waris tok janggut,mat kilau yg lain2 knapa plak x cari..bg smbangan ke apa ke....tunjuk kt rakyat....hahaha...xkn x bleh kot....xkn xde dana kot....

UMNO ttp releven dn ditrima oleh org melayu, ini berdasarkan dari kptusan pru bru ini, jg diakui sndri oleh mat Sabu, UMNO ttp pilihan org melayu brbnding pas & pkr.. Politik mcm ni sbnrnya.. Kekuatan UMNO kerana perkauman, kekuatan Dap kerana perkauman, kekuatan Pas kerana gunakan agama, kekuatan Pkr kerana liberal..

Bro nk ulas sikit tntg altantunya..ko x rasa ke benda di manipulasi org yg mmusuhi najib xkira dari musuh politiknya sendiri...antaranya
1..knapa perlu guna c4 yg blh meledakkn besar dlm sekala yg besar dn gegarannya blh dirasai 4km hgga blh dketahui org knpa x guna asid yg blh mnghancurkn terus tulang2nya aje @ kerat2 @ bakar terus lg jimat kos..
cuba jadi rasional klu hang nk bunuh org nk bt senyap2 @ nk org tahu..
aku pnya pendapat mcmni mgkin najib beri arahan pd orgnya agar jangan bagi altantuya dekati najib org yg menerima arahan memanipulasinya...kenapa bala lari ke luar negara n balik semula mghentam najib...mgkin beliaulh yg memanipulasi arahan najib..c4 ni hanya tentera saja yg ada najib pn blh gunakn kuasa sebagai mtri pertahanan tp beliau @ rosmah tk begitu bodoh bg kebenaran guna c4..lainlh najib sendiri yg mecngambil c4 tersebut dn di berikn razak baginda @ sirul sendiri...sirul dn azilah jd mangsa keadaan tapi bala yg memanipulasi keadaan atas nasihat dn arahan musuh2 najib dari dalam dan luar...

Cuba lihat di jari kamu masih ada lagi kesan dakwatnya
Imiginasi melampau2.itu yang aku maksudkan....

Bawa lah kemahkamah buktinya

Kurang tapak tangan

Padang merbuk aku tadahkan

org sokong umno sebab tknk terima pemimpim gay...nk sokong pas ..pas hanya jadi tunggangan dap dn pkr....nk sokong parti mana lg...cuba habak mai...memanglah tahu kandang lembu tu kotor n byk najis.tp.kotorannya pn boleh di cuci dn basuh bersih n halal dimakan dagingnya drp masuk kandang babi cuci serbersihnya pn tk halal di makan... apa pn tkboleh....guano....
jebon

Biasalah kamu ni puak pakatan

Kuman di seberang laut nmpak

Gajah depan mata buat2 x nampak

Jangan lupa gak ajar anak ko

Lelaki dengan lekali x boleh nabi x ngaku umat

Dengan bini orang dalam bilik hotel haram dosa besar

Janji x ditepati menipu.fitnah x ada bukti

Jangan lupa juga macam mana pengundi bangla black out .tipu

Menipu juga dosa besar

Kalau x caya jusof kalla cakap x pa tp aku percaya.

Aku cuma tanya kata puak ko x dak rasuah
Pecah amanah
Penipuan

Geli aku dengar kata maksom sangat......

Piiiiiiirahhhhhhhh macai bengonggggg...

Puak pakatan x ada pecah amanah

Baru ada yang kena penjara 10 thn

Yang satu lagi penjaea 2 thn sebat 2 rotan

Maksom sangatlah tuuuuuu

Aik john jo dh x boh nama lgi

Gaya penulisan ko sama jer.orang sama

Konon2nya nak nmpk ramai lah pecacau pr dalam ni

Pas ni plak nnt pak jusof kalla plak di suruh sumpah.....jehwhwhw

Pecacai badigol betul....

Lu kocoh lah dakwat memang tak kekal kalau spr sendiri dah mengaku dan berdolak dalih, Anwar menipu ke???

Lu memang sengal lah
SPR PUN MENGAKU DAKWAT TAK KEKAL.
imiginasi,apa???
Tangan Najib pun hilang apa yang imiginasi ni bro???

Lu ada akal ke tak ni sampai tak faham2 tak,habis ngan indon tu...
Spr dah mengaku dakwat tak kekal apa yang imiginasi Anwar melampau-lampau nya bro???

Lu faham,ke tak???

Bukan orang tak nak,jawab persoalan kau, tapi kau ni bodoh dah explain pun tak faham lagi

Spr sendiri sahkan dakwat tak kekal bodohhhhhhhhhhhh

Apa lagi kau tak faham benak betul

Kerusi parlimen...

Umno menang 88 daripada 120 dulu 79

Pkr menang 30 daripada 97 dulu 33

Pas menang 21 daripada 67 dulu 31

Dap menang 38 daripada 58 dulu 30

Macai 2241 sapa yang merosot niiiii

Mmg dasar bengap ko ni

Perghhhhh bab Najib bab umno macam2 spekulasi,kau nak,backup hahahaha

Bro macam macai umno selalu,cakap kat sini

Kalau bala salah kenapa tak tangkap seorang yang memfitnah perdana menteri bro???

Kenapa polis tu cakap tangkaplah orang yang bagi arahan...
Dan,mintak di bicara semula.

Kau tahu tak UTK tu adalah direct dibawah kuasa siapa???

Siapa,yang boleh arahkan utk tu???

Siapa polis tu tiba2 nak bunuh minah mongol tu???

Kenapa bapa minah mongol tu sebut tun Razak???

Kerat bakar semua tinggal kesan, asid makan masa dan jumlah yang banyak bom sekali semua hancur hahahaha.

Polis ni dapat bom,dari mana???
Senang cerita sisat lah lagi.
Ini dah masuk hal,keselamtan negara.

Ada bran ke,bukak kes???

Dan namanya membunuh orang memang jenis tak bijak dan tak waras lah apa lagi kau harapkan dari pembunuh bro???

Hahahaha.
Kandang tetap boleh masuk bila cuci bro cuma daging babi aja haram tapi cuma di dunia.

Babi menjalankan amanah Allah supaya jadi hina dan bersifat najis babi bukan hina. Cuma hukum aja haram babi tetap mahluk Allah yang amanah.

Tapi pemimpin umno tak amanah, itu yang kau sokong cuma mulia atas dunia bro.
Pemimpin,kelak akan ditanya diakhirat sebagai pemimpin apa dia buat.

Pas ada sebab kerja sama sebab dari berperang dengan dap diwaktu ini.
Kerajaan islam dahulu pun berdamai takde masalah.

Tapi puak umno ni kita musuhi bukan kerja umno tapi kerja korupsi.
Dulu kita dan bonding2 dah tapi umno belot pas kami tak lupa benda tu.

Now umno menghasut mengapi dan memfitnah, ini ke islam yang kau kata lagi mulia dari dap???

Kebenaran tetap benar walau datang dari seorang fasik bro.

Kau ingat tu, kalau orang kafir mengatakan kebenaran maka dia tetap benar walau dia kafir.
Umpama,seorang kafir berpesan jangan makan duit negara.

Ada faham tak???

So jawapannya
No no no to umno.

Bab gay ni dari tahun 1997 sejak fitnah pertama aku pelik seorang aja tampil kata diliwat yang lain mana???

Bekas pemandu apa semua mana???
Kalau gay mana mangsa lain saiful tu pun baru dia kenal.

Takkan sorang aja mangsa??/

Bro video sumpah laknat depan kaabah tu edit ke asli bro???
Boleh kau sahkan tak???

Aiiii tak jawab cuba kau jawab siapa yang kayakan cina2 tu???

Kalau cina geng umno semua ok???

Dulu tanah felda semua hak melayu.

Dah dicagar as saham atas bursa saham aku,nak tanya...
Ada tak cina beli saham tu???
Boleh tak cina beli saham tu???

Apa cerita ni siapa gadai siapa ni????

Gajah tak duduk kondo lembu jelas pun kau tak nampak lagi buta.

Kereta turun harga pun tipu lagi nak backup apa cerita???

Siapa umno nak tipu ni???
Kalau bukan orang kampung.

Macam mana melayu nak maju kalau asyik diperbodohkan umno

ajar mana patut selebih urusan dia dia akan tanggung dosa sendiri tak siapa mampu menjamin apa2.

Tapi kau bro
Ajar anak kau jugak islam bukan nya solat dan puasa sahaja
Semua ada dalam quran

Jangan ajar anak kau ikut bapak dia, sokong pemimpin yang jelas tolak hudud.
Jangan ajar anak kau ikut perangai bapak dia main ikut aja percaya fitnah.

Suruh anak kau pegang kalam Allah dalam Quran jangan pegang kata utusan.
Dalam Quran semua dh jelas tatacara undang2.

Dah tu ajar anak kau berjuangan cara islam jangan ikut pemimpin guna media rakyat tabur fitnah and tipu orang kampung.

Ajar anak kau, bukan umno suap makan tapi semua dari Allah.

Ajar anak kau, pegang kalam Allah jangan jadi macam kau yang pegang kata UMNO

Suruh ank kau belajar pandai jangan jadi macam bapak dia macai upahan hina ok

Pesan baik ni bro

Ye ada rasuah tapi takkan kes dah jelas pun bertanding jadi ketua???

Kau asal umno semua kau percaya.

Sebab tu kau jadi macai.

Kalau spr mengaku dakwat tak kekal kau percaya mamat indon tu memang kau sangat sengal

Dah tu kata Anwar imaginasi.
Wei spr pun mengaku wei....
Apa punya benak dan terdesak lah lu ni.

Terdesak nak menang berhujah hahahaha amik fakta lah cai.

Syukur bro maknanya yang dah kene tu dah hilang dalam paktan.

Nak lepas mudah aja masuk umno boleh lepas macam kes katak.

Tapi yang amik berjuta2 tu bila nak kene agaknya bro.
Banyak tu untuk kondo.

Tak nak hukum ke???
Apa pendapat lu bro patut ke tak dihukum???

Yup itu aku jo
Aku malas bubuh nama kadang2 bubuh jugak semua tahu aku.

Trade mark tulis pun kau kenal,
Tapi aku bukan jenis macai puji komen sendiri hahahahaha

Kau pun tak bubuh nama bro apa yang kau nak kecoh
Asal umno semua boleh bila aku kene badigol ke???

Apa punya badigol lah kau cai.

Banyak aku komen dalam ni tak pulk ku nafikan diri ku hahahaha
Dan kalau kau tgk aku banyak menjawab soalan jadi yang mana dikatakan meramaikan???

Aku bukan spesis macai umno ok???

Apa pun.

Sumpahlah kalau berani tuduh berani lah sumpah.

Bab kalla tu takde isu pun bro.
Takde maslaah pun

Yang mana dikatakan pas gunakan agama???

Hidup kau tiap hari pun kene beragama.

Yang mana pas as parti tu mengunakan agama.

Dap is open parti walau majoriti cina

Umno kekuatan datang dari fitnah dan propa

But majoriti pengundi still tolak umno itu fakta ok,sayang.

Melayu undi umno mungkin dari kalangan melayu tak bijak yang dikatakan oleh mahathir.

Maaflah mahathir cakap bukan aku cakap

btl ke kalau umno blh perintah malaysia kalau tanpa mca dan mic.mcm lawak maharajalawak je statement tu.hahaha

Hur2..john jo sanggup ke makan daging babi kat dunia ini dari makan dging lembu...Jgn cakap bab amanah bro klu dlm pr sendiri x amanah..2 3 hari ni pn ada..blm bab cec dap..tu yg bt trowong kat penang bt ke rm5b xda cost trsembunyi..yg pas kes adun dtangkap dlm keretapi pn lepas TGNA lpskn amanah juga ke bro...Pemimpin yg tk amanah akn dhisab di akhirat kelak bro..kita sebagai rakyat harus brusaha mningkatkn taraf hdup kita dgn brlandaskn rukun islam,rukun iman dn panduan Alquran dn sunnah rasul InsAllah hidup akn di rahmati Allah..Jgn ikut pegangan syiah sesat bro..dunia penting akhiratkn lg penting bro..bab liwat ii hakim dh ckp vrkaku liwat antara suka sama suka..anwar masa di mckk pn dh hot bro. .semua kwn2 rapatnya pn dh tgglkn dia..azmin pn nk cabut tp kaki kena ikat sblh...Ada org malu nk dedahkn aibnya sendiri bro sbb xda yg tampil sbb bt suka sama suka..malu oo satu dunia tahu..hal sumpah saipol tu ko kena tahu maksud yg trsirat iaitu saipol ingin bersumpah laknat brsama2 anwar di hadapan kaabah..ada brani x anwar ????.umno bkn baik sangat tp dantara yg parti ln ini yg lebih baik dari pr..klu ada parti ln mgkin org sokong parti baru...bro nk tnya sikit ko tkrasa ke bangsa2 ln brsikap kurang ajar pd bangsa melayu dgn adanya petualang bangsa yg mendokongnya..huraikn sikit..ko tk rasa ke dulu klu ada isa ada rasa hormat sikit. sekrg raja n agama pn dihinanya...

TAKBIR POLITIK PAS BOLEH LA ...BUKAN KERANA ALLAH TETAPI KERANA POLITIK PAS , APA BUKTI PAS MEMPERJUANGKAN ISLAM ? TIADA LANGSONG , KALAU DAH DASAR PELACOR AGAMA ITU MEMANG PAYAH NAK TEGAKKAN NEGARA ISLAM , KITA SEPATOTNYA BERPOLITI UNTOK KEPENTINGAN ISLAM , BUKAN GUNAKAN ISLAM UNTOK KEPENTINGAN POLITIK , KEPADA AHLI PAS JANGAN TAKBIR LAGI TAHU , NANTI BUAT MALU SAHAJA !

Nmpk nya mungkin ada prtndigan tiga penjuru PRK Besut, di antra Umno, Pas, & Pkr

Pertandingan 3 pencuru ...hehe , saya sokong umno ! Saya suka umno vs pas ! , mengapa pkr kacau daun pulak ..hehehe , mana hilangnya taholol siasinya ...hehe

bro apa bukti yang najib suruh bom altantuya....ada surat ke apa 2 ke.....mcm aku ckp tdi bro sbgai nk jadi pemimpin dia xkn guna cara bebal untuk bunuh org nk bagi 1 dunia tahu..kn senang dia bt rancangan hal rompakkn.ke @ rogol n bunuh lg lh pratikal n clear..mcm aku ckp arahan ln bt ln so bala ini private invstgate bro lu bayar lbh wa tlg settle..sirul n azilah lakukn arahan apa yg diterima yg telah di manupulasi..klu bos suruh dia bt aje..btl ke najib yg direct cakap pd UTK utk bom trs altantuya...Blh jadi arahan ln tp dimanupulasi oleh penerima arahan ln.c4 ini blh beli dpasaran gelap bro kat thailand pn blh dpt...ada duit semua jd...aku bkn backup najib cuma aku tk trfkr srg pm nk musnahkn kerjayanya dgn cara begini....klu nk bt pn byk cara ln coz benda ni trjadi di malaysia klu kat luar ln cerita...

Kalau dh bangkai busuk dh x boleh ditutup lagi jo
Ko spin lh kot mana
Orang semua dh tahu

Ko x jawab banyak yg ditanya

Rasuah
Kroni
Penipuan
Pecah amanah
Ada x dLam puak pakatan haramjadah ni????

Fitnah 40 ribu bangla mengundi.bawa lah buktinya bukan seirang yang puak ko sendiri upah tu.
X kan dalam 40 ribu yang ouak ko war2kan hanya sekor jer yg di tangkap

Kalau ketua ko cakap taik tu kek ko pun balun gak

Apalah punya bingai ko ni
Banyak lagi belum lagi accaunt luar negara
Baca wikilick.bodoh piang

Sapa kata aku 8kut cakap umno???
Lainlah ko ikut cakap pakatan haramjadah
X dak sapa makan upah
Melainkan ko yang makan upah sbb ko x nmpak keburukab
N pakatan haramjadah ni ko cuma nampak baik.tp sesebenarnya ko tahu buruknya
Dh dusbbkan ko makan upah ko pun backup lah
Kalau dia cakap air kencing dia tu air teh o ko pun minum gak
Puak bangai lol

Puak2 haram jadah ni mana tahu malu
Walaupun imej dh tercemar
Yang kome tahu salahkan orang lain jer
Itulah koja kome
Mmg sah puak bangkai bak kata cikgu bad.
Mmg patut pun

Hilang apanyer...
Bukankah masa kesalahan yang dilakukan mereka masih lagi.puak pakatan
Aik bila jeba jer bukan ahlol pakatan ...
Lawak der...
Nak kata orang lain x betul
Padahal puak sendiri kagi x betul
Bangkai hanyut tol lol

Jadi mmg betullah apa yang jusof kalla tu cakap????
Macam tulah jo.kalau betul betullah
Kalau salah salahlah
X gitu jo...

Kita sama2 lihat nnt dan tunggu sapa yang bakal hilang..
Ko ni x tahu kira2 ke 2244
Antara pas.dap.pkr dengan umno kerusi parlumen sapa yang merosot???
Kalau ko tak tahu kira pi belajar lagi kat guru tadika.

Dh tukat jadi bahalol dh pun.pas bahalol

macai2 porno semua lambt pick up la.2hari lepas pkr dah sah kan pas yg btanding,pkr dan dap membantu kempen..tu la kalau dah macai porno tengok video lucah je kejenye jd otak lembab dan bebal mengalahkan lembu nfc.

Yang tempat lain pertandingan 3 penjuru antata umno , pas , pkr itu apa ceritanya , semasa pru yang lalu , kita orang nak ambil tahu juga , apa masaalahnya .

Apa yang spin Labu kau dok spin sampai indon bro

Dakwat tak,kekal,apa,kes???

Hahahaha

Patut tangkap aja bala tu,dulu bawaklah mahkamah

Tapi,mamat tu pun dah mati.

Macam mana pulak penjelasan tentang kata ayah wanita Mongolia tu???

dulu jgnla nk ungkit.xda modal ke bro.skrg besut bro...kubu kuat bn tp xmustahil pas blh menang...tggggu....jgn menyalak tanpa fakta wahai anjing porno

Anon 17:23
Kamu adalah anak kebanggaan bapak kau kerana dilahirkan melalui jubur mak kauuu

....yg bengap ialah mereka yg ditipu oleh Liong Sik

Saya yakin umno akan menang dikuala besot , kerana masa pru yang lalu umno menang dikuala besot dengan majoriti yang agak besar !

Saya yakin umno akan menang dikuala besot , kerana masa pru yang lalu umno menang dikuala besot dengan majoriti yang agak besar !

Ayam sabong pas yang handal dahulu kala ada turon tak nanti dikuala besot ...hehe

Bkn juboq mak ko ke????

Tengok kt atas tu spa yg dh x releven

Jawab macai 1820

X kan itu jer yg ko boleh jawab

hahahah...tnpa umno yg bodoh tu pun rakyat ttp bleh mkn la....bkn umno yg bg rezeki...bkn umno......kegagalan umno dh terbukti.....apa lagi yg umno mau...hnya perbodoh diri.....umno bkn parti keramat...umno adalah parti yg dh kiamat....hidup segan mati xmau...itulah umno.....kroni di jaga smpai mati....umno d tipu kroni pun snggup jaga lg....rakyat benci umno...yg sokong hnyalah org yg buta ttg politik.....hoi macai umno...adakah jusuf kala tau ttg permainan umno...?nmpaknya dia juga sebahagian penerima brim..hahahaha....penuntut u lbh bijak dari najib ataupun jusuf kala......umno parti dh kiamat.....kiamat...kiamat...kiamat......parti gila...parti xguna.....parti penipu....

Dpa tngh pujuk uia..
Tp kalau dia brtnding pun ttp kalah
Majority 2 ribu lebih
Dap suruh boikot dpa x mau rsa malu kalu x bertnding...
Kalah ttp kalah lah.

SPR kena kencing oleh ambiga...ambiga yg cadang dakwat kekal yg tak kekal agar spr dituduh menipu jika peliwat kalah pru13....nampak jelas kan??!!!

Undi pas masuk syurga...tu sebab stopa ali masuk pas...le pas zina tetap difatwa masuk syurga kerana undi pas....sial!!!

Hudud sana sini!!!tapi hanya utk org islam...klu bini ko dipantat oleh cina dap...bini ko kena rejam..cina dap cuma senyum tengok bini ko kena rejam...hudud pas pukimak...bukan hudud Allah...sial!!!!
Jgn pancing undi melayu islam dgn hukum bodoh pas dan bapak gay korang....

Nak buat hukum...pas dan umno perlu jadi satu umat baru adil klu korang nak tegakkan hukum Allah...klu sekadar retorik...kena laknat jer!!!

Kata blackout...boikot...sabotaj....
Sundal pkr nie mmg dasar biseksual...dua2 nak!!!
Terhegeh2 berebut dgn pas...mmg puak gay mmg sial...

Harap si anjing porno a.k.a bapak pendubor dan pemuki tak bawak org2 bodoh di jalan raya jika mrk kalah di besut....amin..

Amin...kita doakan...
Aku khuatir jika pr kalah...anjing gay porno bawak anak2 buahnya menyalak di jln2 raya di besut...

Pelacur agama a.k.a pelacur politik mana tahu malu...dah bapak pornonya pelakon video besi sampai nampak jelas terjulur kote bengkoknya....mana tahu malu..

Klu hak org...faham2 la...buat apa nak rebut...
Dasar sundal gay yg kaki mantat bini kawan...

Pengundi bangla dh pi mana bai...

Black out pi mana bai....

Lu lawak betul lah bai....

Aku dh agak dh lama dh pun.mmg itu rancangan deme tu

Kalah kalah lah nak spin apa lah macai ni.

Siapa pulak nak,kata nak,makan daging babi???
Baca lah bro elok2. Faham sikit..

Pakatan mana amanah, semua jahat bro kau pun tahu, semua benda ada dalam utusan bro.
Isu yang kau cakap pun kau tak faham and tak jelas kau cuma ikut aja apa media kata isk benak betul..
Tanya kerajaan Penang bukan tanya utusan bro,baru dapat penjelasan..

Kalau adun tu salah, suruh mahkamah syariah jatuh hukum bawak saksi, bila pulak nik Aziz lepas kan???
Cuba hang tanya dia kenapa dia lepaskan???
Mesti ada alasan dia???
Kalau saksi tak cukup ke, ada apa ke kau kene faham sksi ada ke???

Berapa ramai???
Amanah ke???
Saksi ni nampak dia bagi tahu jabatan agama ke media dulu???

Itu sifat kau kene kaji???

Kau cakap hidup berlandas Quran jujur kata kau tgk pemimpin umno macam mana bro???

Berapa potong ayat Quran jadi pegangan di dalam perhimpunan agung umno???

And apa Kaitan dengan syiah ni bro???

Aku dah biasa dengar dari mulut umno benda ni.
Apa jaminan kau syiah takde dalam umno???

Kalau dah direct kata tolak hudud tu islam tang mana tu bro???
Rukun umno ke rukun islam kau ikut tu bro????

Anwar sampai sekarang pun hot semua banyak serang banyak fitnah, rafizi pun kene.
Orang naik bosan lah bro pasal fitnah ni utusan pun dah banyak kene saman.

Ni terbaru pasal akaun luar negara pulak... Bagi lah bukti der

Ini asyik sebut aja, takde kawan semua dah tinggalkan lah.
Kau tgk ajalah yang tinggalkan annuar terus dapat senator tu ada akai ke kau ni, itu pun tak fikir.

Bila azmin rapat kau tuduh macam2, sebab terikat lah apa lah.
Bosan bro spekulasi bodoh macai umno.

Bab saiful pun tu aku tanya soalan mudah aja dia sumpah depan kaabah video tu asli ke edit,
Siapa berani sumpah laknat itu video asli pun korang tak berani.

Kenapa takut???
Sebab nampak tak asli ke???
Aku Suruh sumpah pun tak berani..

Aku cuba spark kredibiliti mamat tu sebenarnya...
Mamat tu dah berapa banyak yang kau sanggup percaya pada mamat tu???

Bro siapa alih kuasa raja bro???
Kalau bukan umno.

Agak2lah cina kaya yang ada seorang ni kroni siapa bro???
Mca punya tauke berapa kaya ada.

Aduh... Isa dari dulu asyik tangkap orang politik aja.
And siapa benarkan tahanan tanpa bicara agak2 lah bro kau baru cakap pasal ikut Quran dan sunnah now kau cakap boleh tahan tanpa bicara pulak.

Hahahaha dah agak dah mamat utusan ni.

Kalau kau baca wikileak tau bukan lick lick tu jilat tau.. Siapa bodoh agaknya???

Hahahahaaha dalam tu pun ada tulis Najib ada kaitan dengan pembunuhan wanita mongol.

Lu mesti bacda utusan ni lu bukan baca wikileak hahahaha

Dah tgk sidang parlimen Anwar jawab dah benda ni hahhahhaha
Terdiam calon bn

Jom tgk ada link video
http://darisungaiderhaka.blogspot.com/2013/07/anwar-cabar-mp-simpang-renggam-bangun.html?m=1

Jangan jadi badigol bro hahahaha
Malu sudah.

Hahahaha macai oh macai utusan aja ke

Ai marah nampak...
Sumpah laknat lah ikut cara umno yang kau percaya.

Sumpah laknat bro kau bukan dibayar untuk komen saja aja nak tgk

Aik kau spin ke mana ni, dakwat Najib padam tak bro???

Spr kata dakwat tu padam,ke tak???

Nak tahu aja.

Jangan spin tau

Telah masa tu ada masa sekarang dah takde.

Tapi yang dalam umno tu sampai bila nak simpan bro???

Aiiiiii tak nmpak ke???

Banyak dh tu bro

Kalau betul memang dakwat tak hilang betul lah...kata dia

Spr kata dakwat kekal ni padam ke tak bro???

Tangan Najib padam ke tak???

Adakah kes dakwat kekal tak kekal ni tipu???

19:11 kau sah macai sejati baik punya spin hahaha

Bro hebat kau bro,semua kau percaya inilah umno

Lupa pulak,pasal calon gombak kan???

Tgk macai spin,lagi biasalah lah.

Hahahaha.

Manusia tu cantik dah Allah jadikan maka kau panggil anjing.

Tulah bila ada akal tak digunakan,

Biasalah dalam organisasi ada tergigit jugak.

Kau satu keluarga pun ada selisih faham benda biasa.

Macam calon bn jugak, yang orang harapkan tak dilantik dilantik orang lain sampai keluar orang tu calon bebas.

Yang dilantik datang tapi tak daftar apa cerita???
Bagi laluan kat orang lain

Biasalah bro
Ambik tahu jugak masalah sendiri ok sayang.
Nak nama boleh Ibrahim Ali punya tempat lah yang aku dok kata ni.

Ok sayang.
Apa cerita

Sudahlah Jo, lemas aku baca tulisan ko yg panjang berjela tak habis2 menyoal orang lain itu ini? Cuba ko duk senyap2 dan baca semula tulisan ko.. Ko soal orang supaya org nampak bodoh sebab bagi ko org yg menyoal selalunya ada jawapan bukan?. Cikgu jenis apa ko nih Jo...? Malu aku bila ada cikgu yg tak mengenal sifat ilmu itu sendiri.. Cikgu macam ko ni perasan bagus.. tapi tak sedar yg ko sebenarnya merosakkan bangsa ko sendiri! Eh Jo, orang berilmu tak berlagak lah Jo.. sepatutnya, lagi tinggi ilmu ko, lagi lah patutnya ko lebih merendah diri... Satu lagi ko kena sedar, memang semua di dunia ni milik Allah.. tapi apa ko fikir Allah akan turunkan duit dari langit tanpa ada kerajaan yg di tentukan Allah untuk menyampaikannya kepada kita? Kalau esok2 Allah menentukan si Anwar tu jadi pemimpin.. ko jugak akan kata bijaknya Anwar mentadbir negara.. Tanpa pulak ko kata kepintaran dia tu Allah yg punya..Sudahlah Jo..pada aku org yg bersifat negatif macam ko ni sebenarnya TAK LAYAK jadi cikgu.. Menghancurkan bangsa saja..

Aik...islam jenis apa ang ni....amin..mncarut plak.....doa kt sapa.....kt umno ka...hahahaha......

Altantuya pg mana bai......lembu pg mana bai....

Umno dh pun berguling....dalam najis kroni....busuk pun xpe......jnji kroni bahagia.....umno parti gila.....

Macai umno bodo berlagak alim.....apasal ayat merapu n lucah ttp ada ha...beratus kali dh aku baca.....sama ja.....boring la bodo.....bangkit la isu enjin jet hilang ke....c4 datang dari mana ke.....kapal selam buruk ke....nuri xleh gnti ke....beli ford ranger buruk untuk unit grak khas stgh juta ke.....harga keta tipu ke...cukai naik ke....lembu tertukar dgn kondo.....ni asyik liwat...jubo....lanun lahad datu..mmg bodo.....terdesak kot.......mp umno pun sama....bg hujah mcm tgh mabuk...bila soh bg bukti..diam....pure BODOH.....puih...hakkkk....tuih..puih

1911bodoh....mmg tuntutan bersih nk guna dakwat kekal.....tapi.....pembelian dakwat tu yg tipu...ckp kekal 7 hari...2hari pun xsmpai...xdgr apa shahidan ckp ke....dakwat kekal adalah pewarna makanan.....bodoh betul la....duit juta2 rugi untuk beli pewarna makanan....ko klau xlayak mgundi jgn ambk upah jadi macai....jgn tunjuk bijak....lbh baik diam....ht pun x sakit...baik ko baca komik...ko ni budak...

Habis klau hudud umno cina kena rejam la?aku sokong klau umno bawah pas.....bkan pas bawah umno......umno ni bangang.....bodoh....gila.....

Bro ko tk jwb lg.. ada ke dokumen atau surat arahan yg mggatakn najib suruh bunuh altatunya guna c4....perempuan mcm tu x mustahil jd perisik cia ke M16 ke..klu arahan di manupulasi pn blh jd bro xda yg mustahil dr musuh politik bro pn blh jd juga..klu bapa dia dibayar oleh musuh untuk musnahkn najib pn boleh jadi bro...

Anon 2109 asyik lari isu aja macai bodoh benak

Bab Najib dibayar musuh pelbagai bab annuar semua kau percaya.

Cantik lah lu cai...

Senang cerita bukak kes balik lah kau tgk jugak siapa terlibat razak baginda tu siapa
Orang kuat siapa???

Habis kes aja mana dia sekarang bro???

Kenapa bala sumpah dua kali???

Fikirlah bro
Asyik backup aja tang umno kau cuba logik tang annuar lu sapu bersih

Aiiii marah nampak...

Aku cakap and kau rasa bodoh itu salah aku ke???

Kau tahu jawapan pada persoalan aku... Adalah benar apa yang kau nafikan.

Aku tak bodoh kan kau aku cuma kata pendapat aku...
Kalau kau terasa bodoh itu dari kau sendiri.

Kenapa perlis kalau tak silap lah halang tazkirah...
Bagi ulasan sikit???

Benda agama ni dah lama di slowkan umno.

Apa aku nak riak bro semua milik Allah.

Sapa yang guling2 ni bai...

Mana pengundi bangla bai..
Ttakakan lah kata nya ada 40 ribu
Cuma ada sekor jer
Jawablah bai
Tang mana blackout nyaeeeeee..

Maksud ko mmg bertullah puak pakatan pun
Ada rasuah
Kroni
Pecah amanah
Kaki penipu
Kantoi lu bai

biarkan macai porno terus menyalak tanpa fakta.nt jika bn kalah besut jgnla menangis xberlagu pulak.hahaha

Bro ada ke surat @ dokumen yg mnyatakn najib suruh razak baginda pass pd bala suruh sirul bom altatunya...ada bukti x.....tulh ko main ckp aje... ada ke @ 4 saksi yg nampak najib pg puncak alam dgn sirul bom altantuya..setakat ko nmpak najib dinner dgn altantuya trs nk kaitkn najb ke.aku dh cakap tk mustahil benda ini atas arahan yg di spinkn oleh org ln utk tujuan kepentingan dn mencalarkn najib ...kemungkinan najib bg arahan jgn bagi altantuya dkti dia coz kak rosmah marah n arah razak baginda bt sesuatu n cari p.i bala untuk settlekn..mamat ni pula bt kerja dibayar bro..sapa2 blh byr bro dh jenis kerjanya begitu..sirul. n azilah ni mndapat arahan dr bala atas apa yg najib suruh..tp betulke najib srh guna c4???najib yg ambil sdrike c4 tu n serah pd r.a @ bala n bg kat sirul.....ko percaya ke sumpah bala?ko kata puak ko x percaya dgn sumpah2 ni....aku tgk muka dia aku blh tahu dia spin bro.altantuya perisik luar negara pn blh jd bro...jenis perempuan guna kecantikkn utk dptkn sesuatu..ala2..james bond..mmg razak baginda org kuat dn penasihat dia itu x dinafikn.Atas sbb apa r b nasihat najib guna c4 terus hapuskn altantuya dgn alasan nk bg hancur kecai n tknak org tahu ke.. pd hal guna c4 ni impaknya trlalu besar..guna akallh bro umpama ko nk jadi pemimpin nk tutup hal peribadi ko n ko upah org hapuskn tapi guna peledak yg satu dunia blh tahu yg hnya ko blh benarkn dgn alasan nk cepat brkecai.???? ada akal kr ko srg pemimpin mcmtu..klu2 btul berkecai xda sisa secebis n tkklrkn bunyi ln lh..esok2 klu brlaku pd ziana zin msti ko pn tuduh najib jugakn...ko tgk cara mahatir nk jatuhkn musuh dia pn cara smart bro..serupa juga musuh2 najib nk jatuhkn najib guna apa kelemahan dia...klu dalangnya cia pn aku tk trperanjat bro.. bab anwar dr mckk org dh tahu jenis dia bro..knpa bala sumpah ko prcya tp suruh anwar brsumpah ko x brani.....fikir2kn lh bro..
aku bkn macai aku ckp dari sudut kemungkinan yg tk mustahil...jgn sempitkn pemikiran bro...bro apa pndpt ko klu anwar dn saipol brsumpah laknat brsama di hadapan kaabah di Mekah ya... bkn di karbala Iran..ada bran x anwar...TGNA pn syorkn anwar brsumpah untuk bersihkn diri bro ...Anwar haji pn x tunaikn lg bro...xtaulh klu kiblaatnya kat karbala..


Aik nak masuk Anwar jugak ke bro aduhhh

Wah kene surat ye lah bro dalam wikileaks pun dah kaitkan Najib bro.

Bila Najib kau kaitkan dengan cubaan menjatuhkan dia hahahaha

Aku tak sebut pasal gambar pun oh alang2 kau sebut Najib kenal ke tak minah tu kan Najib sumpah kata tak kenal apa pendapat kau???

Kau tahu kan dia bersumpah???

Now kau main spekulasi, semua kau bagi teori,
Kenapa rekod imegresen minah tu boleh hilang.
Siapa yang ada kuasa macam tu.

Kenapa tak foward aja dengan permintaan sirul tangkap orang yang arahkan dia??? Kenapa benda tu tak di tekanlan dalam mahkamah.

Itu stetment penting bro???
Kalau ikut kau kau tak nak tahu ke siapa yang nak frame Najib???
Takkan ada nak frame pun Najib biarkan???


Bab Anwar kan bro...

Ada bukti ke saiful dalam bilik selain rakaman di lif bro???

Dan dna lelaki y yang dok kecoh tu kau tahu tak takde ujian makmal pun dijalankan mengatakan ia adalah air mani.

Cuma dna yang mana seluruh badan manusia termasuk peluh ada dna.

Dan boleh kau jelaskan pada sample b5 ada dna 5 lelaki pada bahgian luar dubur saiful.

Macam mana agaknya tu bro...

Dan video sumpah laknat depan kaabah asli ke edit tu aja kau kene jawab

Karbala apa kau mengarut ni bro kau tuduh orang dah ni bro bawak mengucap sikit.
Jangan nak percaya umno sangat lah cai.

Ulang soalan sama dah buat polis report pun apa lagi kau nak

Kau hidup pun guna islam bro mana kau gerak pun ikut islam kau cakap macam umno bagus..

Fitnah semua ni islam ke???
Islam umno ke???
Semua halal pemimpin makan duit rakyat beli kondo semua diam

Pemimpin tipu harga kereta dalam paper kau tak kata tak komen apa pun...
Now kau kata ikut islam kau bukan ikut islam pun cai lu ikut umno.
Apa pemimpin umno cakap kau ikut.

Apa utusan kata itu yang kau pegang itu dalam semua orang umno ada.

Agama ni mana2 pun kita pegang bro. Politik untuk agama dan dalam agama ada politik.

Macam mana lagi nak mintak kerajaan laksanakan islam sebenar melainkan dengan kuasa politik.

Bukti pas perjuang islam ialah pas sanggup sound dap bila berkaitan islam dan ia digunakan umno nak tunjuk pakatan tak bersatu, tapi bila soi lek hina islam semua macai umno diam. Itu bukti jelas

Bukti kedua bertahun,pas berjuang sendiri mintak laksana hudud ada umno buat???

Apa bukti umno bela agama pulak???
Umno jual agama demi nak menang bro, tak berani sound parti komponen,
Pemimpin umno jelas kata hukum hudud takkan dilaksanakan di Malaysia.

Hudud tu hukum siapa???
Jadi ini kira berpolitik kerana Allah ke???

Lu cakap kan cai langsung tak tgk kiri kanan.
Tgk dulu cai takkan pas nampak jahat UMNO suci kot.

Sekian,terima kasih
Ps bila orang warak kau kata guna agama, bila berpesan guna kalam Allah kau kata guna agama.
yang minum arak curi harta negara kau dok sanjung nak bela.
Apa punya macai lah kau ni.

Jadi bila masanya kita nak beragama kalau ada bangsat macam lu ni???

Bila mana dalam,perhimpunan agung umno ucapkan kalam Allah???

Khairi dok kata bila kiamat nanti yang tinggal cuma dacing...
Apa punya bodoh lah itu kau rasa maca mana cai???

Lah klu bab wikileak ko pcrya kn bro..sapa yg empunya web tukn yahudi laknatullah..so betullh apa yg wikileaks kaitkn anwar ada. Rm66b dlm 20 account..byk duit tu brokn..patutlh ko beriya2 sangat nk jadi macai dia..ada udang d sblik mee..maksum sangatkn anwar smpai mcai dia pn sggup backup dia..untung2 dpt tempiasnyakn.Gurau cai jangan mare!!!!
Cai ko msh tk fhm lg mksud aku..aku tk nafikn najib trlibat dlm apa yg wikileaks cuma yg aku tekankn betul ke najib bg arahan guna bom C4..mmglh dia yg ada kuasa utk klrkn C4 tp. klu org dalam Atm yg. brsengkolan dgn bala nk jatuhkn najib pn blh cai..ko tgk brp2 org jenaral yg belot pd negara cai...sedangkn dlm spr ada dgn pro pr ko nk herankn sgt dgn imigeresen.
So benda ini dh main isu keselamatan negara klu minah ni jual rahsia negara pn blh jd cai..klu korbann. 1 org dpt selamat brjuta2 org tk bersalah pgrbanan yg. bmulia cai..Benda yg melibat rahsia negara bkn semua nk buka kat org cai..ko pakai spender koyak nk bgtu org sblh ke..ko igt negara 2 luar x ambil tahu ke klu kelemahan negara trlepas...befkr sejenak lbh baik dr beribadah bribu tahun...Ko tnya MIK dia UTK.. dia klu nk ambush org nk bagtahu ko dulu ke...dpt arahan trs laksanakn tugas bro...Ko klu tkda fakta yg kaitkn Najib suruh bom altatunya guna C4 xyah sembang mcm tahu semua bro...Klu bab anwar nk kena cari 4 saksi sahih..mcm tu bnyklh maksiat brlaku bro xda pencegahan asal nk tgkp kurang 4 org trs tk blh dakwa..Hal saipol pula dh anwar tk bg dna cmna nk test...bab chinadoll yg pakar AS dn Korea sahkn 99% perlakunya Anwar ko x caya pula..Hal dlm bilik tu mmg xda camera sbb brlaku trgesa2.Klu saipol tahu nk kena liwat baik di bubuh cctv awal2 lg..Sebabtu dia bt aduan diliwat baru ada kes bkn suka sama suka..So mcmna nk merungkaikn kemelut ini bro...anwar brdosa besar bila mmbiarkn rakyat trtnya2 akn tingkah lakunya bro walaupn ada bukti tnpa 4 org saksi.Bro bab sumpah saipol di kaabah.. tu edit ke tk aku tk pasti coz aku bkn pakar tp klu ko nk tahu yg trsirat saipol n ajak anwar brsumpah. brsama d hdp kaabah utk tnjukkn kebenaran dn kekuasaan Allah..aku setuju sgt bro...klu minta derma tmbg ke mekah aku snggup sumbg bro..Klu dgn ini dpt mnyatu padukn kmbli ummah aku stuju sssgt..Itulh cai pr bro bab bala sumpah bulat ko percaya tp bab suruh anwar sumpah ko senyap...klu kat parlimen blh pulak brsumpahkn sbb x guna kalimah Allah...mmm...bro ko rasa bala mati sbb dh smpai ajalnya ke @ atau dmakan sumpah...tp sumpahan yg mana ya????????.Maaf bro aku tk mnuduh org pas syiah skdr mengingati sesama kita yg skrg dh menular di malaysia pn prjuangannya blh brtaqqiyah yg kita pn tktahu sesiapa pn dsamping kita..jadi prlu waspada bro...maaf dari aku jebat klu ada trkasar bahasa n trasa hati..skadar brkongsi pendapat akhirnya pada ALLAH SWT juga yg kita sembah..
Jebat

Bn akan kalah.. berdasarkn pgalaman rakyat trengganu hidup mewah bila bn kalah..sbb jd anak emas

Kes blackout 505 sape plak kena kencing yek.haha

Baik suruh ambiga dgn anwar yg beli...gerenti kekal hitam mcm hati mrk...kaki kencing...

Aku ikut ust john....tarbiah sambil mengutuk....hahaha

Bn kalah...rakyat tak berkhemah tgh padang...tak baring tgh jalan...
Pr kalah...rakyat berkhemah tgh padang...baring tgh jalan...tapi pemimpin tetap sama....mat porno

Sana sini blackout....jadi yb jugak aku...

Anwar tak akan sokong hudud....gerenti

Heboh dgn dakwat tapi kerusi yg satu di besut tu jadi rebutan...dasar bangsat munafik..

Sama juga wang berjuta2 si mamat gay di luar negara...rakyat jugak yg punya!!!???

Blackout memalukan pr...sungguh memalukan...tapi si penjubor mcm tak kesah pon....muka kulit babi kot???

Bro wlpn aku pro umno tp aku lbh suka klu pas yg menang di besut klu itu blh mjadi prmulaan untuk bangsa melayu bersatu mjadikn agama Islam dn org melayu khasnya benar2. terpelihara..jadikn permulaan kerajaan perpaduan..tp klu pru di besut ni jd prtndgn 3 penjuru umno pas dn pkr memanglh pas hanya parti tunggangan dap yg sanggup gadai n jual angama islam demi kuasa..igt Allah jadikn sesuatu ada hikmahnya...mmg perjuangan pr pembohong besar dlm menegakkn kebenaran kononnya...ada bran pas????

Aku sokong dalang lanun kiram.....hidup sutan kiram....hihihi

Bro bukan salah Anwar tak sumpah, salah korang tak ikut Quran... Quran suruh datangkan 4 saksi... Korang pakai sumpah benda ni last2 bukti ada cuma tuduhan.

Macam aku kata dna yang dapat tu pun tak tahu sumber dia air mani atau dari apa.

Kenapa sibuk mintak dna bro???

Itu persoalan dan aku tanya pasal video depan kaabah tu asli ke tak sebab dia sumber korang kalau itu bukan asli mampu ke kau nak percaya sumpah laknat dia bro???

Kau pun tak berani jamin video tu asli kan bro???

Pasal video annuar tu aku dah jelaskan takkan hotel tkde cctv amwar masuk bilik hehehehe
Takkan lobi amd parking aja bro.
Aku dok hotel tgk hotel biasa pun ada cctv bro.

And pelik pemilik video tu dedahkan ajalah diri atas nama kebenaran kenapa tak dedah tuan yng pasang benda tu???

Kau tgk tak video saiful keluar masuk lif condo bro???
Komen sikit keadaan orang yang diliwat dipaksa liwat or mangsa rogol agaknya macam mana keadaan kau mereka ye???


Pasal wikileak tu aku perli mamat sorang lagi tu aja hahahaha.
Dia tulis wikilick

pasal annuar ada akaun tu kau patut tgk hujah dalam parlimen cik.
Benda tu dalam parlimen dia hujah.

Ok kembali ke bala kau jangan lupa isteri dia hidup lagi dan dia dah cerita sebab dia lari dari Malaysia.

Ok respect,pendapat kau bro...
But kita main sikit ye???

Katakan lah hujah kau ni betul tetap dan benar...
Kenapa mahkamah just dapatkan kira dia salah membunuh atau tidak...

Kenapa tak kes ni pergi kepada punca membunuh...
Mesti ada motif bro...
Dan pelik soalan yang diajukan adakah polis belajar buat bom aku rasa kau pun ingat kisah tu...

Itu salah untuk menafikan penggunaan bom c4...
Kenapa kes dibawa ke arah itu???

Lagi... Kenapa tak ditanya siapa yang arahkan kalau dia dah keluar statemeny jelas tentang dia di arahkan, kan kita akan berjaya tangkap musuh pm negara kita.

Tapi kes cuma berkisah terang dia bunuh atau tak.

Agaknya kenapa...???

Bila kau kata general belot negara sebab masuk pakatan ke cai???

Wah sangat tak adil bro

Dan yang lain kau bagi semua teori aja.

Kita tgk kes balik adkah polis berkenaan kenal minah tu jawapannya tak.

Siapa yang berkitan dengan minah tu???
Razak baginda bro...
Siapa mamat ni kau pun tahu dan dengan siapa dia rapat kau pun tahu...

Dan kau tahu dalam,kes tu dia kacau mintak duitkan???

So kenapa unit utk masuk,campur???

Bagi kau sebab orang nak kene kan pm???
Emmmm jauh kau pusing untuk backup ni cai.

Pasal,imegresen pun kau kata boleh jadi pr punya orang come checklah trail dalam sistem siapa yang padam rekod. Mesti ada authority nak delete nama dalam sitstem takkan negara maju dalam sistem tak catat bro.

Boleh terjejas keselamtan negara ni bro.

Bab dokumen kau mintak tu bro aduh bro...
Dokumen siap sign pun orang boleh nafikan dia punya tanda tangan bro.

Jadi aku sokong kata kau bro dan buat kesimpulan jugak untuk kita cari siapa yang nak frame pm negara kita bro.

So mereka kene dedahkan siapa yang upah.
Dan dari mana dia dapat bom sebab benda tu kene ada cable kuat walau di pasaran gelap.

So jawapan dia still bicara semula...

Setuju tak???

Ust john jo tu anak buah peliwat...klu bab berdebat gerenti nak menang tapi hujahnya bingai jer lebih...Ada ker nak suruh org yg percaya dgn tuduhan itu bersumpah laknat sedangkan sipeliwat tak akan mampu utk bersumpah laknat...
Rasa2nyer ust jobo nie sendiri pun tak mampu mendesak sipeliwat bersumpah laknat..ntah2 kena jerit sipeliwat dah terketaq kepala lutut..kesian dgn pemimpin ko yg sorang tu ust jobo

Anak ust jo dibuntingkan oleh dia sendiei..anaknyer tak ada saksi...yg ada sumpah laknat.Ust jo pulak tak ngaku wlpun dna jelas..Org suruh bersumpah...dia takut jadi mcm Bala...sungguh sadis..akhirnya anak dia hilang maruah dan harga diri krn pelakunya takut bersumpah laknat....

99.99% air mani adalah hakmilik anwar..tapi kesilapan teknikal menyebabkan anwar selamat..lagipun anwar memilih utk tidak duduk dlm kandang tertuduh yg menyukarkan pndakwa menyoal anwar....tak apa...dlm kubur nanti tak dpt mengelak kena soal...selamat di dunia tak bererti selamat jugak di akhirat...

laaaa...lmbt pickupla macai pornö nie.dok ulang benda yg sama...pr dah sepakat pas btanding besut dh bgtau 2 ari lepas.jgnla bc utusan je.spt katak bwh tempurung.hari ni utusan kalah lg saman nizar,utusan kene bayar 250ribu...haha.byk2an baca utusan yea...

Ni la akibat tgk james bond.......m16....cia.....hahahahabaha....lawak kutu.....hahahahaha....bg aku la...kes ni dh jd mcm tali kusut...len kali tgk la forum perdana yg xpenah sebut isu hudud..hahaha.....

Yaang dalam jamban tu ker...

Hahahaha
Anon 17.03

Kau confirm ke air mani bro hehehehe
Yang ada cuma dna lah bro.

Ujian,air mani langsung tak dijalankan lah bro.
Lu korek dari mana ni???

Doktor,ditanya mungkin lah dna datang dari air mani jawapan dia ye.
Itu aja tapi langsung tak dibuat ujian kehadiran air mani bro.

Dna b5 ada kehadiran orang lain apa cerita tu bro???

Dna boleh datang dari mana2 sumber termasuk air liur kulit rambut peluh semua ada dna bro.

Mana ada bukti ada air mani.
Cuma dalam mahkamah dibuat andaian yang dna boleh datang dari air mani.
Tapi ujian kehadiran air mani tak dibuat pun bro.

Kurang2 pun ada kesan rogol bro kau tgk lah video dalam lif rileks aja balik takde masalah pun.
Kemas lagi rambut tersisip rapi bro.

Kalau rogol pun ada bukti kehadiran dna. Maslahnya bila dna tu banyak sangat dna orang lain apa cerita???

Dan lagi berapa hari tak buang air besar da???
Bila doktor check sebaliknya pulak yang berlaku.

Mana satu yang betul ni???

«Oldest   ‹Older   1 – 200 of 214   Newer›   Newest»


EmoticonEmoticon