Tuesday

Bil air dan elektrik rumah PM untuk 2013 ialah RM2.3 juta


JUMLAH bil elektrik dan bil air rumah Perdana Menteri yang ditanggung oleh rakyat Malaysia bagi tahun 2013 sahaja, ialah sebanyak RM2.3 juta.

Jumlah itu didedahkan melalui satu jawapan ‎bertulis di Dewan Rakyat, bagi menjawab soalan Ahli Parlimen Seremban, Anthony Loke.

Ahli Parlimen DAP itu meminta jawapan daripada Perdana Menteri berhubung berapakah jumlah perbelanjaan elektrik dan air kediaman Perdana Menteri dan Timbalan Perdana Menteri masing-masing di Sri Perdana dan Sri Satria.

Jawapan bertulis itu dikongsikan oleh beliau di laman twitter miliknya.‎ Berikut jawapan bertulis yang dimaksudkan:

Ternyata Perdana Menteri Malaysia seorang yang mengamalkan prinsip 'Wassatiyah' (bersederhana)‎. Lihat sahajalah bil elektrik dan air rumah kediamannya, bagi tahun lalu, hanya RM2.3 juta.

Bil elektrik rumah aku pun setahun dah RM10 juta. Macam mana Najib Razak boleh belanjakan bil air dan bil elektrik hanya ‎RM2.3 juta?

"Kepimpinan melalui teladan"

19 comments

lepas kentut pun basuh....
agaknya le...

Wui byk tu.. Buat perabih duit rakyat je.. Nk sokong najib ke peliwat ha? Adui sokong najib la.. Xkan nk sokong peliwat pulak..bale..bale..

Baca surah Al Kahfi.... untuk mengelak fitnah dajjal.

Dah nama macai mesti la sokong najib... tak gitu

Bertaubat lah milo.. terdesak sangat ke hidup kau..

klau da nma kki bontot tntu sokong anwar x gitu

puak dia orng ni ape ckp x gune.slagi x ikut cra dia orng ckp le ape pun.bgi le ape bukti pun smue x guna.klau da bebal n lmbab cmni le jdinye.hidung dgn ikat cmni le

si milo ais ni klau dia sdiri da ckp jgn percaya bulat bulat kt fb n blog dia ape lgi alasan nk bgi tak tau.tu pun jendul jendul lain pr ni mgikut.klau da was was tu bkn fitnah ke

abis nape kau x cek lak kt rmh khalid n guan eng.da nma pun pm.da tntu mcm mcm buat kt sne.srh smue krajaan pr pkai lmpu minyak je bru aku respect.jgn 1sen pun amik duit rkyat.gji pun amik ckup ckup mkn.buat dulu bru le tegur orng lain

Yela memang mcm2 pun buat kat sana... 24 jam pasang lampu dok kira duit tak habis2...tak pun dok suluh beg tangan yang mahal tu

Cmna pulak ko tau dia kaki bontot.. ha ni mesti fitnah ni.. biasa la org umno

agak2nya najib x henti2 mandi pd stiap hr, aku pun nak mandi d rh pm n dptlh aku jimat blnja pd stiap bln..

org2 umno ni mmg lh x blh nak d prbetulkn lg slagi mrk2 ni dh mcm prangai seipul jobo...isisisis...

Yg pasti tunya pun kn bontot.

Bodohnya umat cinta lobang taik nie!!!
Hal ini dh disentuh dan dijelas di dwn rakyat dh....korang jer bodoh tak ambik perhatian....perhatian hanya nak buat fitnah dan mendubor jer....

mahkamah dh sahkn nuor tu peliwat..majlis peguam pn sahkn peliwat suka sama suka..macai. pr aje anggap nuor mcm tuhan..bangang...

08:39 aaa hati hati bro tu dah kira fitnah tu.pahala x dpt dosa plk.gua komen sruh cek puak lu.tpi lu mlencong.x skolah ke

Boleh derma kt pusat tahfiz bil api tu. Rmh den 3 thn x byr bil. X smpai rm20 sbln.

islam?? jgn hanya pada nama....


EmoticonEmoticon