Tuesday

Jamal Jamban imamkan solat apa pukul 11:45 pagi?


SEBUAH gambar dimuat naik ke halaman facebook Ketua Samseng baju merah, Datuk Jamal Yunos atau lebih dikenali sebagai Jamal Jamban, menyaksikan dia mengimamkan solat bersama pengikut-pengikutnya.

Gambar ini tiba-tiba menjadi viral, naik di newsfeed facebook membuatkan aku rasa pelik apa yang menarik sangat dengan gambar Jamal Jamban imamkan solat?



Rupa-rupanya orang ramai mempersoalkan solat apa yang diimamkan oleh Jamal Jamban ini? Pada awalnya difahamkan, penyokong baju merah (sebut samseng baju merah) mendakwa mereka menunaikan solat Subuh.

Namun melihatkan suasana di luar masjid yang terang-benderang (boleh dilihat dari tingkap kaca masjid dalam gambar), samseng baju merah menukar kenyataan mendakwa mereka sebenarnya sedang menunaikan solat Zuhur.

Namun jawapan itu tetap dipertikaikan, kerana sebuah jam dinding dalam masjid tempat mereka bersolat itu menunjukkan waktu sekitar pukul 11:45 pagi, belum masuk pukul 12:00 tengah hari pun.



Nak kata Jamal Jamban dan Samseng Baju Merah berada di Sabah atau Sarawak, rasanya setakat ini tidak ada lagi dilaporkan mereka mengganas di Sabah Sarawak.

Aku hanya mampu gelak terbahak-bahak sahaja melihatkan gelagat ketua samseng baju merah ini.



BACA JUGA: Jamal kantoi edit sendiri gambar lelaki bertongkat, berjanggut

22 comments

Aku ada nampak gambar ni, siap ada gambar tengah baca doa qunut lagi, ketawa aku terbahak-bahak juga kahkahkah...

mazhab baru kut, semayang sunat dhuha berjamaah....

Tuan,

Boleh tak kita sama2 link blog. Blog saya
http://biarlembuyangjadilembu.blogspot.my

Terima kasih

Jamal pak tongkol...mohon pej agama soal siasat...takut pengikut tegar syiah

Tongkol , nama pun Tongkol

Biasa lah

Bodoh ; sesat pulak

Jangan di mintak nombor ekor dah...

Pokai Cina TOTO kena bayak

Layak kah siSamseng Pak Tongkoljadi imam sholat?
Org fasik... dia menipu rakyat terang2 dlm kes ludah tangan TDM.

Otak dah BIOL.bahana nk tunjuk kuat kunun.Allah bagi cash tunjukan KEBODOHAN DAN BETAPA BEBAL NYE HAMBA ALLAH yang SEKOR NI.

bila tengok betoi2 karekter jamal pak tonko ni.. rasanya dia ni bukanlah kategori samseng semulajadi... nk kata separuh samseng pun takda pasal dia punya watak lembut sebenarnya + pak angguk dekat orang2 besar + yes bosss.. . tapi nmpk samseng nya dia bila ada back up orang dibelakang yang dia bayar gaji bulan barangkali... up la sikit samseng nya.. kalo harap sorg dia, ermmm....

Orang yg komen pun tak pernah sembahyang kot....sbb itu tak tahu apa-apa

Solat sunat Dhuha la gok

dhuha ada baca qunut ke???
rakaat yg keberapa kena baca qunut utk dhuha ya... mohon pencerahan

Ada jugak Pengesat Jubor Samseng Jamal JambanPak Tongkol mencelah kat sini yer

dajal2 akhir zaman yang tak ada pegangan agama..hari2 kerjanya mencaci menghina mercerca ..diri sendiri tak pernah cermin..mungkin lebih kotor dari bangkai..

Betoi!....kekadang org yg megutuk ini pun bukanyer tahu apapun...cuma ada penyakit perasan bagus dalam diri itu jer

Qunut biasanya dibaca semasa solat subuh

Berdiri tak semesti baca doa qunut.....Doa apapun boleh dibaca semasa duduk atau berdiri....doa adalah sunat sahaja

Sorry!....ada doa semasa duduk....ada doa semasa berdiri....ada doa boleh dilakukan semasa duduk dan berdiri.

Apalah hangpa ni bersangka buruk, takkan hangpa tak tau depa qada semayang subuh secara berjemaah kerana Allah Taala.

Jgn cepat sgt nak mengata org.. tak terpikir ke kalau jam tu rosak. klu jam x rosak x boleh ke dia org solat dhuha.. atau solat sunat lain2.. sy x percaya mereka saja2 rakam gamba tgh solat.. x mungkin seramai itu berlakon solat.. klu x suka dia pun jgn sapai mcm tu.. dia solat bersangka baik laa... kite x rugi apa2 klu dia solat atau tidak solat.. tp kita amat rugi mempersedakan klu dia betul2 solat..

lepas qomat, tadah tangan..
kat sabah masuk waktu pukul 11.50 utk zohor..

Dia org buat solat taubat@sola t hajat agaknya

Klasik! kah kah kah kah


EmoticonEmoticon