Wednesday

Remaja perempuan mengaku dapat RM50 sertai Himpunan Merah 2.0


SEORANG remaja perempuan mengirimkan gambarnya berpakaian T Shirt Merah bersama dua orang lagi teman di aplikasi WeChat. Dia turut menulis "perhimpunan merah 2.0".

Difahamkan apabila salah seorang kenalan bertanya berapa banyak upah yang diterima bagi menyertai himpunan itu, dia menjawab ringkas:

'RM50'.

Aku dapati screenshot WeChat ini mula tersebar sejak kelmarin (30 Oktober 2016) di Facebook.



Nampaknya Jamal Jamban tak cukup machai untuk diperbodohkan, terpaksalah guna budak sekolah untuk menampakkan seolah-olah ramai yang menyokong Samseng Merah. Sampaikan budak perempuan seperti ini pun dijadikan machai.

Sebelum ini salah seorang ibu mendakwa anaknya dapat upah RM50 untuk ikut serta dalam himpunan berbaju hitam yang menggelarkan diri mereka sebagai Pemuda Bangkit di Pulau Pinang yang diketuai oleh Ketua Pemuda Umno Pulau Pinang.

BACA — Pemuda Umno pakai baju logo PSM

Kita semua tahu, himpunan yang dianjurkan oleh Umno, kalau tak ada duit siapa nak datang. Baru-baru ini Jamal Jamban kata dia sudah sediakan 300,000 orang untuk turun lawan Himpunan BERSIH 5 pada 19 November nanti.

Berapa puluh juta agaknya wang yang diperolehi oleh Jamal Jamban untuk anjurkan Himpunan Samseng Merah ini?

Machai bawahan sanggup jual maruah hanya dengan upah RM50. Jamal Jamban bersenang lenang kaut untung puluhan juta. Siapa yang bagi dana kepada Jamal Jamban?

9 comments

Kalau begitu, maknanya baguslahh join Himpunan Merah 2.0 dapat juga duit RM50 boleh buat belanja sekolah.

Kalau ikut himpunan Bersih 5, satu sen tak dapat, nak ke KL lagi kena keluar duit sendiri. t Shirt Bersih pun kena beli sensiri himpunan apa macam tu?

Habis himpunan balik rumah apa pun tak ada, penat je yang dapat. Masuk angin keluar asap.

Jadi kalau tak minat politik dua-dua tak payah join, kalau minat nak dapat duit saku, boleh join himpunan merah.

Jangan join Bersih 5 buang masa satu sen tak untung

Nurfarhana, dok diam2 lagi bagus. Jangan kata itu ini!

Nurfanana ni jenis orang yg boleh di beli dgn duit..

lg baik tolak dari berniat utk ikut semata2 kerana bayaran rm50..berbaloi ke??klu ada kejadian x diingini..bil hospital pn x lepas...klu ada otak guna jgn fikir pasal duit saja...atau ko mmg blh di beli dengan wang??aku bagi ko duit tp ko kena la ikut apa aku suruh..nak??

Nurfanana... jgnkan nak pegi perhimpunan, ko bayar RM50 inggit siap bole main lagi ngan betine nie... Ko kalo tak paham perjuangan, pengorbanan, wang ringgit nie bukan jadi ukuran... maruah dan masa depan bangsa tue ko kene jadikan titik tolaknya... berbaloi ker tidak? Komen macam budak sekolah, akai tarak.. ko dok diam la kat umah... ko ingat macam duit raye ker main nak amik jek... pikir skit betul ker pada siapa sokongan ko tue atau ko nie sekadar seorang yg bertuhankan duit? Udah, komen panjang pun x gune satu sehennnn pun...

orang macam farhana ni la yg BN suka. senang diperbodohkan. Bagi Rm50, ikut je apa yg disuruh..Semoga hidup ko tenang farhana. Harapnya ko x pernah la merungut segala kenaikan dalam malaysia ni. Kalau x, aku peluku pala ko dulu.

Habis malam tu di mana ko bagi puki kau dekat jantan, selalu bohsia mcm ko orang buat bend abend atu kan, sorry la. aku tak malu mengaku aku jumpa banyak dalam inetrnet pasal ko orang anak anak melayu. sampah

hejeheh..janji 50..dapat 20...budak cheras mengadu....kakakkaka..30...senior jembalang kapor....budui mcm kambing lepas tengok cermin kata bebudak tu...kakakka

Murahnya maruah Nurfahana tu.. adeh! Agaknya if bagi rm500 kot dengan berbangganya dgn badan nya gadai kat baju merah rasanya.. perempuan murah..


EmoticonEmoticon