Saturday

Carian SSM sahkan Annuar Musa pemilik The Red Warriors Sdn Bhd


DALAM satu kiriman di halaman facebook miliknya, Tan Sri Annuar Musa mendakwa bahawa The Red Warrior, TRW bukan miliknya, namun carian di SSM menunjukkan perkara sebaliknya, sekaligus membuktikan bahawa beliau berbohong.



Hasil carian di Suruhanjaya Syarikat Malaysia, SSM menunjukkan bahawa The Red Warriors Sdn Bhd dengan nombor pendaftaran 932459-X tertera nama Tan Sri Annuar Musa sebagai salah seorang Pengarah (directors).


Selain itu, beliau merupakan penama pertama dalam syarikat tersebut, yang namanya didaftarkan pada tarikh 13 Febuari 2011, enam tahun yang lalu yang turut merupakan pemegang 'share'.


Nama The Red Warriors Sdn Bhd mula menjadi bualan selepas Tunku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim mendedahkan dokumen-dokumen yang tertera nama syarikat itu mendakwa berlaku penyalahgunaan dana untuk menaja Pasukan Bola Sepak Kelantan.

TMJ mendakwa dana dari MARA dan UniKL disalahguna untuk menaja pasukan bola sepak Kelantan.


Justeru orang ramai mula tertanya-tanya siapakah sebenarnya pemilik The Red Warriors Sdn Bhd, TRW menyebabkan carian terhadap maklumat syarikat itu dibuat di SSM, sekaligus mendedahkan nama-nama pemiliknya.

Jadi di sini nampaknya jelas berlaku 'conflict of interest' dalam penajaan The Red Warriors. 

Mana tidaknya, Tan Sri Annuar Musa adalah Pengerusi MARA, UniKL merupakan milik penuh MARA, dalam masa yang sama beliau juga adalah presiden KAFA, dan terbaru didedahkan sebagai salah seorang pemilik The Red Warriors Sdn Bhd.

Oleh itu memang selayaknya satu siasatan dibuat terhadap beliau.

7 comments

Tak payah siasat. Dah terang lagi bersuloh. Apa lagi?

mesti babi pink akan nasihatkan dio...mu ikuk mcm aku ler...buat bengong je...selamat 2.6 biliung....kakkakakakak...pakai gincu ikuk aku ler nuar....kakkakakakak

Patutlah kenapa dia beriya2 sgt nak menyelamatkan TRW. Rupa2nya dia ialah salah seorang pemilik TRW. Terima kasih Milo Suam.

Siasat je,anjing klo dh biasa mkn tahi..

Eh, SPRM pandang dan lihat saja, ke ? Nampak macam ada orang yg boleh lali undang-undang aje ! ! !

dulu, kini dan selamanya.....tak tahu ko....abe war kae tu

Hari yang baik, nama saya adalah Nurs Jaya, saya seorang warganegara malysia *
. Saya ingin memberi keterangan mengenai pemberi pinjaman pinjaman yang baik yang
menunjukkan saya cahaya selepas ditangkap oleh 4 syarikat palsu NIGERIA
Pemberi pinjaman internet, mereka semua menjanjikan pinjaman kepada saya. selepas membuat saya membayar banyak
yuran yang tidak menghasilkan apa-apa dan tidak menghasilkan apa-apa yang positif
keputusan. Saya kehilangan wang saya untuk mendapatkan wang dan ia adalah sejumlah 8,000
DOLLARS. Suatu hari ketika melayari internet, seolah-olah saya melihat beberapa kesaksian yang mengulas di forum oleh
satu puan ididoh, dan Puan monica mengenai bagaimana mereka menerima pinjaman mereka
 dari syarikat pinjaman runcit,
 saya memohon dengan mereka di E-mel: (rannerloan565@gmail.com) Saya tidak pernah percaya tetapi saya cuba, dan kejutan yang paling besar saya mendapat pinjaman dalam masa 24 jam, saya tidak percaya,
Saya gembira dan kaya lagi dan saya berterima kasih kepada Allah bahawa pinjaman itu
syarikat seperti ini masih wujud semasa penipuan ini di seluruh tempat,
sila saya nasihatkan semua orang di luar sana yang memerlukan pinjaman pinjaman syarikat pinjaman jose luis di italy, mereka tidak akan gagal, dan
hidup anda akan berubah seperti yang dilakukan oleh saya. Sentuh dengan pantas (rannerloan565@gmail.com)
hari ini dan dapatkan pinjaman dari mereka, Tuhan memberkati syarikat pinjaman runcit untuk tawaran pinjaman tulen mereka.
 Pastikan anda menghubungi pinjaman Ranner compay untuk pinjaman anda kerana saya mendapat pinjaman saya berjaya dari syarikat ini tanpa stress.you boleh email mereka (rannerloan565@gmail.com)///


EmoticonEmoticon