Tengku Razaleigh ada bincang penubuhan kerajaan baru ketika mengadap Agong kata pembantu

PERTEMUAN dengan YDP Agong semalam ada melibatkan perbincangan tentang cadangan untuk penubuhan kerajaan baru kata pembantu kepada Tengku Razaleigh Hamzah, Ahli Parlimen Gua Musang. 

"Ia (perbincangan dengan Agong) termasuk perbincangan tentang cadangan sebuah kerajaan baru," katanya. 

Tengku Razaleigh

Veteran Umno itu semalam dilaporkan telah menghadap Yang di-Pertuan Agong sebagai pihak 'bebas' bagi membantu menyelesaikan konflik politik terkini negara. Tengku Razaleigh memberitahu Agong bahawa beliau sanggup berkorban untuk membantu negara menyelesaikan perbalahan politik. 

Difahamkan Ahli Parlimen Gua Musang itu yang popular dengan nama "Ku Li" menyampaikan perkara itu ketika menghadap Yang di-Pertuan Agong Al Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al Mustafa Billah Shah semalam lapor The Vibe. 

Pihak istana telah menjemput Tengku Razali pada jam 2 petang di istana negara semalam selepas presiden Parti Keadilan Rakyat Datuk Seri Anwar Ibrahim sebelum itu menghadap baginda pada 11.00 pagi. 

Ku Li, dikatakan terganggu dengan rungutan dalam UMNO kerana beliau tidak memaklumkan kepada parti berhubung pertemuan dengan Agong, susulan dakwaan Anwar yang mempunyai majoriti sokongan ahli parlimen sekaligus menjatuhkan pentadbiran Tan Sri Muhyiddin Yassin. 

Kata pembantunya, pertemuan Tengku Razaleigh dibuat atas kapasiti peribadi dan bukanlah mewakili Umno secara rasmi. 

Bagaimanapun, Razaleigh tidak berhasrat untuk menjadi Perdana Menteri sementara, dan sanggup untuk membantu negara dengan cara lain jika diperlukan. 

Tambahnya lagi, cadangan untuk mewujudkan sebuah kerajaan perpaduan tidak boleh diabaikan, terutama apabila pilihanraya umum segera bukanlah satu langkah bijak ketika negara berdepan wabak Covid-19 selain ia menelan kos yang besar.  

"Ku Li telah memberitahu istana bahawa beliau tidak menyebelahi mana-mana pihak dalam situasi politik terkini namun sanggup untuk 'berkorban' sekiranya ada keperluan untuk mengatasi konflik politik masa kini," kata pembantunya itu. 

Pandangan Razaleigh diperlukan disebabkan pengalaman yang luas sebagai seorang negarawan katanya. Beliau merupakan Ahli parlimen yang berkhidmat paling lama di dunia, sejak 1974 di antara ahli politik senior paling aktif selepas bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad, 95. 

Tengku Razaleigh juga pernah berkhidmat sebagai seorang Menteri Persekutuan dari tahun 1976 sehingga sembilan 87 dan beliau juga merupakan pengasas Petronas.

Sumber — The Vibe

Post a comment

1 Comments

 1. Assalamualaikum Wr Wb

  Apakah Anda memiliki masalah keuangan dan Anda sedang mencari bantuan Pinjaman asli, Kami di sini untuk membantu Anda dengan Pinjaman untuk meringankan bisnis Anda dan menyelesaikan semua hutang Anda, kami menyediakan semua jenis pinjaman, besar atau kecil, ini adalah peluang Anda untuk finansial kebebasan.Kami menawarkan yang berikut ini.

  √ Pinjaman Bisnis Besar

  √ Pinjaman Bisnis Kecil

  √ Pinjaman Rumah Baru

  √ Pinjaman mobil

  √ Pinjaman Pertanian Besar atau kecil

  √ Pinjaman untuk proyek jangka panjang atau pendek

  √ Mulai Pinjaman bisnis

  √ Koperasi Pinjaman

  √ Pinjaman untuk Proyek yang ada

  Mengapa Anda harus memilih kami.

  + Kami memberikan pinjaman dengan suku bunga yang sangat rendah

  + Tidak masalah dari negara mana Anda berasal, kami akan meminjamkan Anda.

  + Proses kami sangat mudah dan sederhana. sangat orang bisa memahaminya.

  + Kami adalah perusahaan yang sangat jujur dan dapat diandalkan.

  + Kami tidak memberikan informasi pribadi Anda kepada siapa pun, informasi Anda aman bersama kami.

  Tujuan utama kami adalah meminjamkan sebanyak mungkin yang Anda inginkan dan siap untuk mendapatkan pinjaman, Anda harus mengatakan pada diri sendiri cukup, Anda tidak dapat terus membiarkan kurangnya uang membatasi pertumbuhan bisnis Anda. hubungi kami dengan informasi kontak kami di bawah ini dan biarkan kami bergandengan tangan dengan memberikan Anda pinjaman yang akan membantu mengembangkan bisnis Anda. Anda tidak perlu khawatir, kami sangat dapat dipercaya dan Bersedia meminjamkan Anda.

  Hubungi kami dengan:Perusahaan: Femi Otedola Loan Firm  
  Email: femiotedolaloanfirm@gmail.com
  Email: femiotedolaloanfirm1@Outlook.com
  WA: +1(386)628 3904 (Chat only) 
  Call: +1(386)628 3904 (Calls only)
   
  atau kunjungi Situs web kami dan gunakan Kontak Kami dan kami akan membalasnya kepada Anda.

  Situs web: https://femiotedolaloanfirm.blogspot.com

  Hubungi kami hari ini dan mari bantu mengembangkan bisnis Anda.

  ReplyDelete

Anda boleh tulis apa sahaja dalam ruangan komen ini (ini blog yang menjunjung demokrasi), tetapi anda juga perlu bertanggung jawab atas setiap tulisan anda