Memang sah syarikat yang curi elektrik adalah milik Jamal Yunos

FAKTA mahkamah menunjukkan bahawa sebuah syarikat bernama Jamal Jaya Holding Sdn Bhd telah mengubahsuai meter elektrik milik Tenaga Nasional Berhad, TNB dalam bahasa lainnya syarikat itu telah mencuri elektrik sehingga mengakibatkan kerugian sebanyak RM82,095.06 kepada TNB.

Aku dapat maklumat ni dari page Friends of Selangor, aku ada tulis dalam artikel sebelum ini:


Hasil carian aku di internet, aku berjaya menemui dokumen mahkamah tersebut. Dokumen mahkamah setebal 25 muka surat itu menceritakan secara terperinci bagaimana syarikat Jamal Jaya Holding Sdn Bhd yang menyewa di sebuah premis/ kilang beralamat di No 19, Jalan 9/118B, Desa Tun Razak, 56000 Kuala Lumpur telah melakukan pengubahsuaian meter elektrik (curi elektrik).

Gara-gara syarikat Jamal Jaya Holding Sdn Bhd ini mencuri elektrik, tuan punya bangunan terpaksa naik turun mahkamah untuk menjawab tuntutan TNB.


Persoalannya sekarang, siapakah pemilik Syarikat Jamal Jaya Holding Sdn Bhd ini?

Hasil carian aku di internet dengan bantuan admin MiLo SuaM, aku jumpa dua bukti bahawa syarikat itu adalah milik Jamal Jamban atau nama sebenarnya Datuk Jamal Yunos, Ketua Umno Bahagian Sungai Besar.

Bukti pertama ialah laporan dari portal Berita Harian, yang menunjukkan bahawa resort dan hotel milik Jamal Jamban, iaitu Sekin Fisherman Village Hotel & Resort berniaga di bawah syarikat Jamal Jaya Holding Sdn Bhd.


Bukti kedua pula, dari blog milik Jamal Jamban sendiri. Dalam salah satu artikel yang memuji-muji dirinya Jamal sendiri mengakui bahawa
Jamal Jaya Holding Sdn Bhd adalah miliknya.


Kesimpulan yang aku dapat di sini ialah — Memang sah syarikat yang curi elektrik itu adalah milik Jamal Jamban. Nampaknya Jamal Jamban bukan sahaja pandai mengemis dedak dari Najib, malah pandai juga mencuri, sampaikan bekalan elektrik pun dia nak curi, patutlah kaya.

1 Comments

Anda boleh tulis apa sahaja dalam ruangan komen ini (ini blog yang menjunjung demokrasi), tetapi anda juga perlu bertanggung jawab atas setiap tulisan anda

  1. patutlaaaa si jamal ni tingtong gayanya.... makin hasil haram
    patut perangai mcm haramjadah

    ReplyDelete

Post a comment

Anda boleh tulis apa sahaja dalam ruangan komen ini (ini blog yang menjunjung demokrasi), tetapi anda juga perlu bertanggung jawab atas setiap tulisan anda

Previous Post Next Post

iklan